close

O reteta inedita, aromata si delicioasa de chec de post cu cafea

O reteta inedita, aromata si delicioasa de chec de post cu cafea

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Chec.

Lista de ingrediente:

-2 lingurite cu varf de cafea solubila;

-2 linguri miere;

-100 grame nuci;

-1 lingurita zahar pudra;

-250-300 grame faina de grau;

-200 grame zahar;

-1 lingurita bicarbonat;

-100 grame stafide/fructe uscate;

-un praf de sare.

Citeste si: O reteta de chec bulgaresc care o sa te lase cu gura cascata

Cum se prepara:

1. Cafeaua se dizolva in 250 mililitri apa fiarta.

2. Cafeaua se pune intr-un bol si punem sarea, zaharul si mierea, apoi amaestecam pana se dizolva si se lasa la racit.

3. In blender se maruntesc nucile.

4. Luam un bol si punem nucile, o lingura de faina si fructele uscate.

5. In cafea punem bicarbonatul.

Citeste si: Cu aceasta reteta vei avea un desert foarte gustos si pufos, chec cu ciocolata si iaurt

6. Faina se pune cernuta, apoi punem fructele uscate si stafidele, urmand sa amestecam bine.

7. Trebuie sa avem un aluat tare.

8. Se lasa sa se linisteasca 20 de minute.

9. Luam o forma si o ungem cu ulei, apoi presaram faina si turnam aluatul si il bagam la temperatura de 180 de grade pentru 60-80 de minute.

10. Se presara zahar pudra.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

O reteta de chec bulgaresc care o sa te lase cu gura cascata

Lista de ingrediente:

-1 pahar de faina;

-1 pahar de lapte;

-suc de lamaie;

-unt;

-1 pahar de gris;

-1 pahar de zahar;

-o lingurita jumate praf de copt;

-5 mere.

Citeste si: Cu aceasta reteta vei avea un desert foarte gustos si pufos, chec cu ciocolata si iaurt

Cum se prepara:

1. Se combina praful de copt, grisul, zaharul si faina, apoi se amesteca.

2. Merele se spala si se curaata, apoi se rad pe ochii mari ai razatoarei, urmandd sa fie stropite cu sucul de lamaie.

3. Luam o forma de copt si o ungem cu unt, apoi punem 1 pahar din aluat, urmand sa punem deasupra merele.

4. Se repeta procedura.

Citeste si: Invata sa prepari acest chec cu nuca de cocos si ananas. O sa te surpinda de la prima inghititura!

5. Trebuie sa avem 3 straturi de aluat.

6. Laptele fierbinte se pune in forma, apoi intepam prajitura cu un cutit.

7. Se baga la cuptor pentru 50-60 de minute la temperatura de 180 de grade.

8. Se lasa la racit.

BONUS:

Cu aceasta reteta vei avea un desert foarte gustos si pufos, chec cu ciocolata si iaurt

Lista de ingrediente:

-3 oua;

-125 mililitri ulei;

-450 grame faina sau 2 pahare jumate de faina si jumatate de pahar de cacao;

-250 mililitri iaurt natural;

-150 grame ciocolata neagra;

-200 grame zahar;

-1 pliculet praf de copt.

Lista de ingrediente pentru glazura:

-50 grame unt;

-150 grame ciocolata neagra.

Citeste si: Esti la dieta? Atunci trebuie sa prepari neaparat acest chec care nu contine zahar si faina

Cum se prepara:

1. Pentru inceput punem cuptorul sa se incalzeasca la 200 grade.

2. Ciocolata o punem sa se topeasca la bain-marie.

3. Luam un recipient adanc si punem iaurtul, apoi ouale, uleiul, zaharul, faina si praful de copt, urmand sa amestecam pana o sa avem o compozitie inchegata.

4. Ciocolata topita o turnam in compozitia anterioara.

Citeste si: Asa se pregateste cel mai gustos si simplu chec cu capsuni

5. Luam o forma detasabila pe care o ungem cu unt, apoi turnam aluatul si il bagam la cuptor pentru jumatate de ora.

Prepararea glazurii:

6. Topim la bain-marie untul si ciocolata (sau in cuptorul cu microunde), urmand sa amestecam foarte bine.

7. Glazura se pune peste chec, astfel incat sa acopere atat suprafata, cat si partile laterale.

8. Se lasa la racit.

Tags : bucataria romaneascachec de post