close

O reteta de salata care poate sa te multumeasca chiar daca esti un gurmand

O reteta de salata care poate sa te multumeasca chiar daca esti un gurmand

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Salate.

Lista de ingrediente:

-jumatate legatura coriandru;

-1 castravete mediu;

-1 lingura miere;

-2 linguri ulei de masline;

-piper, dupa gust;

-500 grame varza;

-jumatate legatura menta proaspata;

-1 catel de usturoi;

-2 linguri zeama de lamaie;

-sare, dupa gust.

Citeste si: Pe departe aceasta reteta de salata fara maioneza este cea mai buna pe care am mancat-o pana acum

Cum se prepara:

1. Varza se taie fideluta si se pune intr-un bol adanc.

2. Se pune coriandrul taiat marunt, castravetele taiat felii subtiri si menta.

Citeste si: Incearca si tu aceasta reteta de salata de varza si o sa ramai surprinsa de cat de usor de prepara

3. Se combina mierea, usturoiul pisat, uleiul si seama de lamaie, apoi se amesteca.

4. Se condimenteaza, se amesteca si se pune sosul peste salata.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Pe departe aceasta reteta de salata fara maioneza este cea mai buna pe care am mancat-o pana acum

Lista de ingrediente:

-1 cutie porumb conservat;

-1 ardei verde;

-1 ceapa;

-condimente pentru pui;

-2 piepti de pui;

-1 cutie fasole rosie conservata;

-2 rosii;

-patrunjel.

Lista de ingrediente pentru sos:

-3 linguri de otet;

-2 linguri de miere;

-jumatate lingurita de cimbru;

-1/3 pahar ulei vegetal;

-3 linguri de mustar;

-2 catei de usturoi.

Citeste si: Wow, aceasta salata „Tbilisi” este geniala! Uite reteta aici:

Cum se prepara:

1. Carnea se taie cubulete medii, apoi se prajesc.

2. Fasolea si porumbul se scurg de suc.

3. Ardeiul verde se taie bucatele mari.

4. Rosiie la fel, apoi se scurg un pic de suc.

Citeste si: Vrei sa iti surprinzi invitatii cu ceva inedit? Iti prezentam o salata de vinete care este super gustoasa si usoara

5. Ceapa se curata si se taie cubulete.

6. Usturoiul se piseaza, iar patrunjelul se toaca.

Prepararea sosului:

7. Se amesteca mustarul, mierea, otetul, cimbrul, uleiul si usturoiul, apoi se lasa asa pentru jumatate de ora.

8. Luam un vas si punem carnea impreuna cu fasolea, rosiile, porumbul, ceapa, ardeiul verde si patrunjelul, apoi amestecam.

9. Se pune sosul si este gata.

BONUS:

Incearca si tu aceasta reteta de salata de varza si o sa ramai surprinsa de cat de usor de prepara

Lista de ingrediente:

-1 kilogram morcov;

-1 kilogram ardei gras rosu;

-4 linguri varf de sare;

-500 mililitri ulei;

-5 kilograme varza;

-1 kilogram ceapa;

-350 grame zahar;

-500 mililitri otet 9%.

Citeste si: Ce am pus in muraturi ca sa nu se inmoaie cand le pun la murat – Bucataria Romaneasca

Cum se prepara:

1. Se taie ardeiul, varza si cea cat de subtire de poate.

2. Morcovul se rade.

3. Ingredientele se amesteca cu atentie.

Citeste si: Ce este mai SANATOS!? muraturile in saramura sau in otet!?

4. Se pune sare, ulei, zahar si otet, apoi se amesteca din nou.

5. Salata se depoziteaza in borcane.

6. Dupa 3 zile se pun capace, apoi le inchidem cu etans si le bagam la rece.

Tags : bucataria romaneascasalata