close

O reteta de aluat pentru pateuri si gogosi gata in doar 15 minute

O reteta de aluat pentru pateuri si gogosi gata in doar 15 minute

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Aluat.

Lista de ingrediente:

-doua linguri de zahar;

-trei pahare de faina + trei linguri;

-un praf de sare;

-un pahar jumate de apa calduta;

-11 grame drojdie uscata;

-jumatate pahar de ulei de floarea-soarelui.

Citeste si: Iata o reteta de aluat pe care o poti pastra la rece o perioada lunga de timp

Cum se prepara:

1. Se combina zaharul cu apa, trei linguri de faina si drojdie, apoi se lasa compozitia pentru 10 minute sa creasca.

2. Se pune sarea, uleiul si trei pahare si faina, apoi se amesteca si se lasa asa pentru cateva minute.

Citeste si: O reteta super usoara de aluat „ca Puful”

3. Aluatul o sa fie unul moale si pufos.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Iata o reteta de aluat pe care o poti pastra la rece o perioada lunga de timp

Lista de ingrediente pentru pentru prima versiune:

-jumatate lingurita sare;

-doua linguri zahar;

-trei pahare jumate de faina;

-50 grame drojdie proaspata/doua lingurite drojdie uscata;

-250 mililitri lapte;

-100-150 grame margarina moale/unt.

Lista de ingrediente pentru a doua versiune:

-40 grame unt/margarina;

-250 mililitri lapte;

-8 grame drojdie uscata;

-50 grame zahar;

-30 grame untura;

-500 grame faina;

-jumatate lingurita sare.

Citeste si: O reteta super usoara de aluat „ca Puful”

Cum se prepara:

1. Drojdia proaspata se framanta, apoi se pune peste ea sarea, laptele si zaharul.

2. Punem grasimea (untul/margarina + untura).

Citeste si: Salveaza reteta de pasca fara aluat – Se coace in Joia Mare – Ce ingredient pun gospodinele ca sa iasa foarte buna

3. Punem faina si framantam pana devin o compozitie grea si moale.

4. Se baga la rece.

BONUS:

O reteta super usoara de aluat „ca Puful”

Lista de ingrediente:

-jumatate pahar ulei vegetal;

-o lingurita sare;

-trei pahare de faina;

-un pahar chefir;

-11 grame drojdie uscata;

-o lingura zahar.

Citeste si: Pasca fara aluat, o sa te surprinda imediat!

Cum se prepara:

1. Se combina uleiul cu chefiul, apoi se pune un pic la incalzit, urmand sa punem zahar si sare.

2. Drojdia se amesteca cu faina cernuta.

3. Chefirul se adauga in faina treptat, apoi framantam aluatul.

4. Se pune un proosp si se lasa pentru jumatate de ora intr-un loc calduros.

Citeste si: Gustos si pufos – Reteta pentru aluat de tip chec pentru prajituri cu fructe, foarte usor de facut

5. Se lasa sa creasca.

6. In timpul asta puteti sa preparati o umplutura.

7. Luam o tava pe care punem foaie de copt, urmand sa aranjam ce am preparat si sa il lasam pentru 10 minute la temperatura camerei.

8. Se unge cu ou batut si se baga la cuptor la temperatura de 180-200 de grade Celsiu, pana o sa se rumneasca.

Tags : aluat pentru gogosialuat pentru pateuribucataria romaneasca