close

O reteta de aluat gata intr-un sfert de ora si este perfecta pentru pateuri si gogosi

O reteta de aluat gata intr-un sfert de ora si este perfecta pentru pateuri si gogosi

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Aluat.

Lista de ingrediente:

-doua linguri zahar;

-11 grame drojdie uscata;

-375 mililitri apa calda;

-trei linguri faina.

Alte ingrediente necesare:

-450 grame faina;

-125 mililitri ulei floarea-soarelui;

-sare.

Citeste si:Acest aluat este perfect pentru orice preparat de patiserie doriti. Trebuie sa il incercati neaparat!

Cum se prepara:

1. Se amesteca ingredientele necesare, apoi se lasa intr-un loc calduros pentur un sfert de ora.

Citeste si: Iata reteta perfecta pentru aluatul de clatite

2. Se pun celelalte ingrediente suplimentare si se framanta, apoi se lasa la linistit pentru cateva minute.

3. Se pot prepara diverse.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Acest aluat este perfect pentru orice preparat de patiserie doriti. Trebuie sa il incercati neaparat!

Lista de ingrediente:

-200 grame unt de minim 82% grasime;

-cinci grame sare;

-250 grame faina;

-160 grame apa foarte rece.

Citeste si: Coltunasi de casa dintr-un aluat deosebit

Cum se prepara:

1. Se amesteca in robotul de bucatarie untul taiat in cubulete mici, faina si sarea.

2. Se mixeaza la viteza potrivita pentru 1-2 minute.

3. Se pune apa si se lasa la mixat pentru inca 1-2 minute, apoi modelam o minge.

4. Peste blatul de lucru presaram faina, apoi intindem aluatul cu ajutorul unui placintar si ii dam o forma dreptunghiulara.

Citeste si: Iata o reteta super simpla si usoara de aluat pentru o pizza italiana

5. Se impacheteaza in 3, astfel incat sa avem un patrat si realizam o rotire de 1/4, trebuie sa avem tivul in partea dreapta.

6. Se intinde din nou, apoi se pliaza iar si roteste.

7. Se repeta procedura inca de minim cinci ori.

8. Se impacheteaza in folie alimentara si se baga la rece pentru jumatate de ora, apoi poate sa fie folosit.

Tags : aluatbucataria romaneasca