close

O reteta antica de nuga cu nuci

O reteta antica de nuga cu nuci

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Nuga cu nuci.

Lista de ingrediente:

-25 grame zahar pudra;

-1 pahar de apa;

-10 albusuri;

-500 grame zahar;

-1 pahar de miere;

-300 grame nuci;

-1/4 pastaie de vanilie/varf de cutit de vanilie.

Citeste si: Cel mai pufos chec cu nuga

Cum se prepara:

1. Mierea si zaharul se fierb pana se caramelizeaza.

2. Caramelul este gata in momentul in care luam un pic din el si il racit, el putand fi usor de maruntit.

3. Albsusurile se bat spuma tare, apoi se adauga caramelul si zaharul pudra, urmand sa amestecam neintrerupt cu o ustensila de lemn.

Citeste si: Nuga facuta in casa! dupa ce incerci reteta asta nu o sa iti mai cumperi niciodata chimicale!

4. Se fierbe la foc minim pana o sa avem o compozitie semi-tare.

5. Vanilia si nucile zdrobite se adauga in compozitie, apoi amestecam si punem o hartie de copt pe blatul de lucru, apoi se intinde compozitia intr-un strat de 1,5-2 centimetri grosime.

6. Se baga la rece, apoise taie bucatele.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Cel mai pufos chec cu nuga

Ingrediente

Blatul

-150 g untura moale de nuca de cocos

-120 g nuca macinata

-100 g ciocolata neagra

-4 oua

-4 linguri zahar de mesteacan

-1 lingura pudra de carob-sau de roscove

-1 lingurita praf de copt

-1 praf sare

-1 lamaie

Glazura

-150 g zahar de mesteacan

-zeama de lamaie

Mod de preparare

Ciocolata se da pe razatoarea mica, se adauga nuca, coaja rasa de lamaie, pudra de carob, praful de copt, sarea si se amesteca.

Ouale se sparg intr-un castron, se mixeaza, se adauga treptat zaharul de mesteacan si zeama de lamaie, iar la sfarsit se incorporeaza amestecul de nuca si untura de cocos.

Compozitia se toarna intr-o forma lunguiata, unsa cu untura de cocos si se coace o ora la 180 grade C , apoi se face testul cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru glazura, se macina zaharul de mesteacan, se adauga treptat zeama de lamaie, pana se obtine o glazura de consistenta smantanii, apoi se toarna deasupa checului si se lasa la uscat. Se decoreaza dupa plac, cu martipan colorat sau ciocolata rasa.

BONUS:

Nuga facuta in casa! dupa ce incerci reteta asta nu o sa iti mai cumperi niciodata chimicale!

Ingrediente

● 150 g amestec de fructe uscate
● 2 albușuri

● un praf sare

● 175 g miere

● 60 g unt moale
● 500 g zahăr

● o fiolă esență de vanilie

Preparare

1. Într-un vas termorezistent se bat albușurile spumă cu un praf de sare adăugând și o lingură de zahăr din cele 500 g. Se lasă deoparte apoi.

2. Zahărul și mierea se pun pe foc la bain-marie, se udă marginile interioare în permanență cu o pensulă înmuiată în apă rece și, după ce s-a obținut o cremă omogenă, se toarnă în fir subțire peste spuma de albușuri, amestecând continuu. Se adaugă vanilia și se mai amestecă un minut.

3. Se pune vasul pe foc și se amestecă mereu pentru a ajuta uscarea compoziției. Când amestecul se desprinde de pereții vasului, se trage de pe foc. Se adaugă untul și fructele uscate, amestecând cu o spatulă de lemn.

4. O formă se îmbracă cu folie alimentară, se pune amestecul cu fructe uscate, se tasează, se așază o greutate deasupra și se lasă așa să se răcească. Apoi se taie.

Tags : bucataria romaneascanuga cu nuci