close

O prajitura usoara si super gustoasa, prajitura frageda cu crema de nuci si gem

O prajitura usoara si super gustoasa, prajitura frageda cu crema de nuci si gem

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Prajitura frageda cu crema de nuci si gem.

Lista de ingrediente pentru blat:

-250 grame unt;

-500 grame faina;

-5 mililitri esenta de vanilie;

-3 galbenusuri si un ou intreg;

-150 grame zahar;

-un plic praf de copt.

Lista de ingrediente pentru umplutura de gem:

-150 grame zahar;

-un praf de sare;

-2 albusuri;

-5 mililitri esenta de rom;

-200 grame magiun de prune.

Lista de ingrediente pentru crema de nuca:

-3 linguri de lapte;

-4 albusuri;

-5 grame esenta de vanilie;

-400 grame nuci macinate;

-4 galbenusuri;

-300 grame zahar pudra;

-2 linguri de cacao.

Citeste si: O reteta usoara si delicioasa, prajitura Rudy cu cacao si branza dulce

Cum se prepara:

1. Untul la temperatura camerei se amesteca cu galbenusurile, zaharul tos, esenta de vanilie si oul, apoi se mixeaza 3-4 minute la viteza ridicata.

2. Cand s-a obtinut o crema spumoasa se adauga praful de copt combinat cu faina cernuta si se amesteca pana cand o sa avem un aluat omogen care nu se lipeste.

3. Il impartim in 3 bucati.

4. O parte o impachetam in folie de plastic si o bagam la frigider.

5. O alta bucata o intindem si o punem pe o tava unsa cu unt si asezata foaie de copt.

6. O uniformizam cu mana.

Prepararea umpluturii de gem:

7. Un praf de sare il mixam cu albusurile, apoi punem zaharul si mixam pana cand o sa avem o compozitie tare.

8. Se adauga magiunul si se amesteca pana o sa avem o crema omogena.

Citeste si: O prajitura super usoara si delicioasa, Prajitura frageda cu mere de post

9. Crema o punem peste aluat si uniformizam, apoi punem a doua foaie de aluat intinsa.

Prepararea umpluturii cu nuca:

10. Galbenusurile se combina cu nucile macinate si se mixeaza cu 4 linguri batute de spuma cu un praf de sare si cu zahar,

11. Se pune laptele si cacaoa, apoi se amesteca bine si se adauga esenta de vanilie.

12. In cazul in care crema vi se pare moale puteti sa puneti 2 biscuiti macinati.

13. Aluatul care a ramas la rece se scoate si se razuieste pe ochii mari ai razatoarei peste prajitura, apoi distribuim uniform.

14. Se baga la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru 30-35 de minute.

15. Se lasa la racit apoi se taie dupa dorinta fiecaruia.

16. La alegere se poate presara zahar vanilar.

17. Cand se taie trebuie ca prajitura sa fie rece.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascaprajitura cu nuci si gem