close

Numai Cand Auzim De Delicioasele Si Pufoasele Gogosi Ne Vine Apa In Gura!

Numai Cand Auzim De Delicioasele Si Pufoasele Gogosi Ne Vine Apa In Gura!

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente

-350 g faina

-150 ml lapte caldut

-2oua

-1 plic drojdie uscata

-25 g zahar pudra+pentru servit

-coaja rasa de la o lamaie

-25 g unt moale

-putina sare

-ulei , pentru ptajit

-gem de capsune sau dupa gust

Mod de preparare

Intr-un vas se cerne faina, se adauga drojdia, zaharul , sarea si coaja de lamaie. Se toarna laptele, se amesteca, se adauga ouale batute, se omogenizeaza, se pune untul taiat cubulete, se amesteca si, cand s-a obtinut un aluat omogen, se acopera vasul si se lasa aluatul la crescut 2 ore, la loc cald.

Se lucreaza aluatul pentru a-i scoate aerul, se intinde, apoi se decupeaza rondele care se lasa la crescut 45 de minute.

Gemul se amesteca cu putina apa si se pune pe foc pentru a-l face mai fluid.Se rumenesc gogosile in baie de ulei, se scot pe hartie absorbanta, se umplu cu gem cu ajutotul unei seringi de bucatarie si se presara cu zahar pudra.

Asa ca, spor la treaba si pofta buna!

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!