close

Nuci umplute ca in copilarie

Nuci umplute ca in copilarie

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente

Pentru aluat:

200 ml apă minerală

200 ml ulei

75 gr zahăr

650 gr făină

2 lingurițe esență de vanilie

1/2 plic praf de copt

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1/2 linguriță sare

1 linguriță oțet de mere

Pentru cremă:

150 ml apă

75 gr zahăr

2 lingurițe esență de rom

400 gr gem de caise

250 gr biscuiți simpli

100 gr miez de nucă

1 vârf cuțit sare

Pentru ornat:

zahăr pudră

Mod de preparare nuci umplute

Pentru aluat, se amestecă bine uleiul cu zahărul şi sarea, până la diluarea ingredientelor solide.
Se dizolvă bicarbonatul în oţet şi seadăugă în vas, apoi se completează cu apa minerală, esenţa şi se încorporează, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt.

Se frământă un aluat nelipicios, care se acoperă cu o folie şi se lasă la odihnit 15-20 de minute.
Se porționează în biluțe, care să acopere jumătate din orificiile formei de nuci.

Încingem formă de nuci pe foc şi coacem cojile de nuci câte 1-2 minute pe fiecare parte.

Pentru crema, măcinăm biscuiţii împreună cu nuca.

Punem apa cu zahărul pe foc şi puţină sare până se topeşte zahărul, apoi adăugăm esenţă şi turnam siropul rezultat, peste biscuiţii măcinați.

Amestecăm repede să se pătrundă toţi, apoi lăsăm compoziţia la răcit.

După răcire adăugăm gemul de caise şi omogenizăm.

Cu această compoziţie vom umple nucile, apoi le vom pudra cu zahăr.

Sursa: a1.ro

Citeste si Negresa de post cu gem si nuci

Cu putine ingrediente si la indemana tuturor, poti prepara o delicioasa negresa de post cu gem si nuci si pe cei dragi ii vei cuceri.

Ingrediente:

Pentru blat:

300 g faina

200 g gem de prune sau marmelada

100 g zahar(sau in functie de cat de dulce e gemul)

100 ml ulei

200 ml apa minerala carbogazoasa

2 linguri cacao

100 g nuca macinata grosier

1 plic praf de copt

un varf cutit de bicarbonat

2 lingurite esenta de rom

un praf sare

Pentru glazura de ciocolata:

100 g ciocolata neagra (de post)

1-2 linguri zahar

1 lingura apa

cativa stropi de ulei

Mod de preparare:

Mai intai preincalzim cuptorul la 180 de grade. Intr-un vas, amestecam uleiul cu apa si gemul si in functie de gust, adaugam zahar pudra. Cernem faina impreuna cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul si le adaugam peste ingredientele din vas.

Omogenizam bine compozitia, apoi adaugam nuca, un praf de sare si esenta. Lasam compozitia sa se odihneasca 10 minute, pentru a se activa praful de copt si bicarbonatul, in aciditatea apei minerale carbogazoase.

Tapetam o tava de 20/20 cu hartie de copt si intindem compozitia de negresa cu gem si nuci in ea. Coacem prajitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade. Pentru glazura, topim ciocolata la bain marie, amestecata cu apa, uleiul si zahar, dupa gust si o intindem imediat, peste negresa racita deja. Presaram si miez de nuca deasupra, lasam glazura sa se intareasca, apoi portionam si servim delicioasa negresa de post cu gem si nuci, alaturi de cei dragi.

Sursa

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascanucinuci umplute