close

Musaca de post cu soia si macaroane

Musaca de post cu soia si macaroane

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Ingrediente:

500 gr macaroane
200 gr soia granule
2-3 linguri faina
2 cepe
un morcov dat pe razatoare
usturoi tocat marunt
o ceasca suc de rosii
2 foi de dafin
sare
piper
marar
50 gr margarina
patrunjel
2 cani supa de legume sau apa

Mod de preparare:

Se fierb macaroanele dupa instructiunile de pe pachet,se limpezesc cu apa rece si se scurg.
Inainte de a fierbe macaroanele se pregateste umplutura.
Se calesc in ulei ceapa si morcovul. Cand sunt bine inmuiate se adauga sucul de rosii,usturoiul, condimentele, sarea, o cana cu apa si apoi soia, care, in prealabil, a fost fiarta si scursa. Se lasa sa dea in cateva clocote.Intr-o tava mare, unsa cu ulei, se aseaza jumatate din macaroane, umplutura, restul de macaroane si deasupra sosul bechamel. Se da musacaua la cuptot sa se rumeneasca.
Pt sosul besamel, se topeste margarina si se rumeneste foarte putin faina, de adauga apa sau supa cu un polonic, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase, se da in cateva clocote si se condimenteaza dupa gust.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!