close

Mihaela Bilic: Salata boeuf poate fi foarte buna, cu o singura conditie

Mihaela Bilic: Salata boeuf poate fi foarte buna, cu o singura conditie

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Mihaela Bilic: Salata boeuf poate fi foarte buna, cu o singura conditie. Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat, pe pagina sa de Facebook, cat de buna pentru dieta poate fi traditionala salata boeuf, cu o singura conditie, insa.

“Nu conteaza daca e cu vita sau pui, conteaza cata maioneza are! Despre salata boeuf e vorba, daca nu ati ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definitie (salata!) poate deveni o bomba calorica atunci cand are maioneza din belsug. Maioneza inseamna ulei si fiecare lingura de ulei inseamna 100 cal, indiferent de sortiment. Cand e vorba de maioneza puteti socoti 80 cal pentru fiecare lingura, adica echivalentul unei felii de paine.

Salata boeuf (fie ea si cu pui sau curcan in loc de vita) este un preparat de sezon care aduce laolalta legumele si carnea fierte, muraturile si mazarea. Din punct de vedere nutritional este un aliment complet, care contine toate categoriile de nutrienti: glucide, proteine si lipide. Singura mentiune este sa fiti zgarciti cu maioneza, ea trebuie doar sa lege ingredientele, nu sa le acopere. In felul acesta portia corecta de salata boeuf inseamna 2-3 linguri si doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sarbatoare” a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Mihaela Bilic: Salata boeuf poate fi foarte buna, cu o singura conditie. Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat, pe pagina sa de Facebook, cat de buna pentru dieta poate fi traditionala salata boeuf, cu o singura conditie, insa.

“Nu conteaza daca e cu vita sau pui, conteaza cata maioneza are! Despre salata boeuf e vorba, daca nu ati ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definitie (salata!) poate deveni o bomba calorica atunci cand are maioneza din belsug. Maioneza inseamna ulei si fiecare lingura de ulei inseamna 100 cal, indiferent de sortiment. Cand e vorba de maioneza puteti socoti 80 cal pentru fiecare lingura, adica echivalentul unei felii de paine.

Salata boeuf (fie ea si cu pui sau curcan in loc de vita) este un preparat de sezon care aduce laolalta legumele si carnea fierte, muraturile si mazarea. Din punct de vedere nutritional este un aliment complet, care contine toate categoriile de nutrienti: glucide, proteine si lipide. Singura mentiune este sa fiti zgarciti cu maioneza, ea trebuie doar sa lege ingredientele, nu sa le acopere. In felul acesta portia corecta de salata boeuf inseamna 2-3 linguri si doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sarbatoare” a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!