close

Mi se face dor de copilarie cand il fac – Ieftina si gata in mai putin de jumatate de ora. Asa faci “Lapte de Pasare”

Mi se face dor de copilarie cand il fac – Ieftina si gata in mai putin de jumatate de ora. Asa faci “Lapte de Pasare”

Lista de ingrediente:

1 litru lapte

4 oua

2 pliculete zahar vanilat

200 g zahar

1 lingura coaja rasa de lamaie

Cum se prepara:

1. Laptele se pune la fiert. Albusurile se bat cu 50 g zahar si un plic zahar vanilat, pana cand spuma devine foarte densa si se topeste tot zaharul. Cand laptele da in fiert, se lasa focul mic si se adauga galustele de albus batute spuma.

Dupa 2-3 minute, se intorc si se mai lasa sa fiarba 2 minute. Se scot apoi cu spumiera si se pun intr-un castron mare. Laptele se pastreaza.

2. Galbenusurile se bat separat cu 4-5 linguri de lapte si 150 g zahar , pana se dizolva tot zaharul si compozitia devine ca o crema. Se adauga un plic de vanilie, coaja de lamaie si restul de lapte.

Se pune deasupra unui vas cu apa clocotita, amestecand continuu. Cand s-a ingrosat putin se ia de pe foc si se pune deoparte.

3. Dupa ce se raceste se toarna in cas­tronul cu galuste si se serveste la desert.

Laptele de pasare se serveste la temperatura camerei.