close

Mereu m-am ferit de supa cu galuste, tocmai pentru ca ieseau cand tari, cand prea moi. Acum am descoperit secretul:pentru galuste si mai pufoase

Mereu m-am ferit de supa cu galuste, tocmai pentru ca ieseau cand tari, cand prea moi. Acum am descoperit secretul:pentru galuste si mai pufoase

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Supa cu galuste de gris se face din carne/oase de pasare (pui, rata, gasca, cocos, gaina de tara, curcan), in principal din caracase ramase dupa desozare, spate, aripi, gat, pipota, inima. Este pacat sa folosim pulpele si cu atat mai putin pieptul pentru supa. Avem nevoie de oase, de piele, nu de carne seaca din piept. Se poate face supa din pui sau gaina de tara intregi, chiar de cocos, deoarece carnea lor nu se preteaza la altceva fiind mai tare dar foarte gustoasa!

Ingrediente:

Pentru galuste:

2 oua
3 linguri ulei
8 linguri gris
un praf sare
o lingurita praf de copt
Pentru supa:

4 cuburi concentrat de legume
o lingurita curcuma
o lingura ulei
sare
piper
Mod de preparare: 1 Se pun la fiert 2 litri de apa si concentratul. Se amesteca curcuma cu uleiul si se adauga cand fierbe supa. Se mai lasa un clocot si se trage deoparte. 2 Se amesteca ingredientele pentru galuste. Se pune supa pe foc si, cand fierbe, se ia cu lingurita din aluat si se pun in supa galustele. Se reduce focul, se adauga sare si piper si se lasa 10-15 minute, la fiert.

Pe scurt: folosim un cantar de bucatarie! Nu facem galustele de gris „la ochi” pentru ca vor iesi altfel de fiecare data. Cantarim ouale cu coaja cu tot si masuram exact tot atata gris. Grisul sa fie mai grunjos, nu fin ca si faina.

Se bat ouale intregi cu furculita apoi se adauga treptat grisul. Grisul se adauga cate putin, cate o lingurita si se omogenizeaza compozitia dupa fiecare transa adaugata. Cam la jumatatea procesului de adaugare a grisului se adauga si sarea. Nu pun sarea de la inceput in oul batut pentru ca mi se pare ca-l lichefiaza. Dupa ce s-a incorporat grisul, compozitia se lasa 10 minute „la odihnit”. Aceasta este inital moale, fluida dar dupa scurgerea celor 10 minute se ingroasa. Grisul absoarbe umiditatea din ou si se umfla.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!