close

Melci cu brânză de vaci, în sos de smântână! Un deliciu irezistibil!

Melci cu brânză de vaci, în sos de smântână! Un deliciu irezistibil!

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-350 g de făină

-3 g de drojdie uscată

-100 ml de lapte

-50 g de zahăr

-50 g de unt (82%)

-70 g de smântână

-3.5 g de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-500 g brânză de vaci

-1 ou

-100 g de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU SOS

-200 g de smântână

-1 lingură de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Dizolvați drojdia în laptele cald. Adăugați 0.5 linguriță de zahăr și 2-3 lingurițe de făină. Amestecați până obțineți un aluat omogen și lichid. Lăsați-l la temperatura camerei pentru 30-40 de minute, până va face spumă.

2. Cerneți făina. Amestecați-o cu sarea și zahărul. Adăugați untul moale (la temperatura camerei) și smântâna. Amestecați bine, până obțineți o masă fărâmicioasă.

3. Turnați în aluatul fărâmicios maiaua pregătită și amestecați bine. Obțineți un aluat de o densitate medie. Reglați densitate aluatului cu ajutorul făinii.

4. Acoperiți aluatul cu un prosop sau folie alimentară și lăsați-l să se odihnească timp de 10-15 minute. Frământați bine aluatul, până acesta devine neted și omogen. Acoperiți-l și lăsați-l să crească la un loc cald. Volumul acestuia trebuie să se dubleze. Dacă dispuneți de timp, lăsați aluatul să crească de două ori.

5. Frecați brânza de vaci cu oul și zahărul, până obțineți o masă omogenă. Dacă brânza de vaci este prea umedă, adăugați puțină făină sau pesmeți măcinați.

6. Întindeți aluatul într-un blat dreptunghiular, cu grosimea de 0.5-1 cm.

7. Acoperiți blatul cu un strat uniform de umplutură și rulați-l (nu prea strâns).

8. Tăiați rulada obținută felii de grosimea dorită. Veți obține aproximativ 20 de felii. Aranjați-le pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Păstrați o distanță între acestea. Acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le la temperatura camerei pentru 40 de minute. În acest timp, aluatul va crește.

9. Cu 5-7 minute înainte de a da prăjiturile la cuptor, ungeți-le cu ou bătut. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180-200°C, până se rumenesc.

10. Amestecați smântâna cu zahărul. Imediat ce scoateți prăjiturile din cuptor, ungeți-le cu sosul pregătit. Acoperiți-le (cu un capac) și lăsați-le să se răcească.