close

Melci cu branza de vaci si sos super delicios de smantana

Melci cu branza de vaci si sos super delicios de smantana

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Melci cu branza.

Lista de ingrediente:

-trei grame drojdie uscata;

-50 grame zahar;

-70 grame smantana;

-350 grame faina;

-100 mililitri lapte;

-50 grame unt 82%;

-trei grame jumate de sare.

Lista de ingrediente pentru umplutura:

-un ou;

-500 grme branza de vaci;

-100 grame zahar.

Lista de ingrediente pentru sos:

-o lingura zahar;

-200 grame smantana.

Citeste si: Iata cum sa prepari la tine acasa branza „Suluguni”

Cum se prepara:

1. In laptele cald punem drojdia, apoi 2-3 lingurite de faina si jumatate de lingurita zahar.

2. Se amesteca, apoi se lasa la temperatura camerei pentru 30-40 de minute.

3. Faina se cerne, apoi se combina ccu zaharul si sarea, urmand sa punem untul si smantana.

4. Se amesteca.

5. In aluat punem maiaua pregatita, apoi amestecam.

6. Se pune un prosop si se lasa la dospit pentru 10-15 minute, apoi se framanta si se acopera, urmand sa il lasam intr-un loc calduros.

7. Se mixeaza zaharul, branza de vaci si oul, apoi punem un pic de faina sau pesmet.

Citeste si: Si de post, si deliciosi! Prepara acesti melcisori cu nuca super gustosi

8. Aluatul il intindem in forma dreptunghiulara de 0.5-1 centimetru grosime.

9. Punem un strat de umplutura si rulam, apoi o taiem in felii si le punem pe o tava pe care am pus foaie de copt.

10. Se pune un prosop peste si se lasa asa pentru 40 de minute.

11. Se unge cu ou batut cu circa 5-7 minute inainte sa le bagam la cuptor.

12. Se baga la temperatura de 180-200 de grade pana o sa fie gata.

13. Se combina zaharul cu smantana, urmand sa ungem rulourile cu acesta.

14. Se pune un capac peste si se lasa la racit.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascamelci cu branzamelci cu sos de smantana