close

Medicii nu pun niciodata lapte in cafea, iar motivul e surprinzator. Stiai asa ceva? Uite ce se intampla in corpul tau

Medicii nu pun niciodata lapte in cafea, iar motivul e surprinzator. Stiai asa ceva? Uite ce se intampla in corpul tau

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca

Cafeaua este prietena care ne da energie sa pornim la drum in fiecare dimineata. Multe persoane, pentru a face acest energizant natural mai savuros adauga lapte si indulcitori. Medicii sustin ca acest obicei este unul prost, iar argumentele lor sunt surprinzatoare.

Laptele adaugat in cafea ”dilueaza” antioxidantii pe care licoarea ii pastreaza imediat dupa fierbere. Cafeaua neagra, de pilda, trebuie consumata amara, fara miere, zahar sau lapte deoarece corpul va beneficia de antioxidantii pe care aceasta ii contine, benefici pentru o serie de probleme de sanatate.
Mai mult, daca suntem la dieta, medicii nutritionisti recomanda renuntarea la lapte, zahar sau frisca adaugate in cafea.

Top 3 beneficii pe care le are cafeaua

1. Energizeaza si sporeste atentia
Asa cum va spuneam si mai sus cofeina, parte componenta a cafelei, ajuta corpul sa se „trezeasca” mai exact stimuleaza atentia si timpul de reactie, iar in combinatie cu zaharul te energizeaza si iti ofera o stare de bine pe tot parcursul zilei.

2. Previne diabetul si bolile cardiovasculare
In urma unor studii s-a constatat ca acidul calorgenic si cofeina din cafea stopeaza debutul diabetului de tip 1 si 2. De asemenea licoarea ajuta si ficatul, iar antioxidanti previn distrugerea celulelor si protejeaza inima.

3. Previne cancerul
Antioxidantii din cafea ajuta chiar si la prevenirea unor boli temute precum cancerul. In urma unor zeci de studii s-a constatat ca persoanele care consuma 2 cani de cafea pe zi sunt mai putin vulnerabile la aparitia cancerului mamar, hepatic, de colon, cranian sau al corzilor vocale.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!