close

Am mai mancat ciulama de ciuperci, dar asta le intrece pe toate! Iata reteta de post:

Am mai mancat ciulama de ciuperci, dar asta le intrece pe toate! Iata reteta de post:

Lista de ingrediente pentru aceasta reteta de post:

1 kg ciuperci

3 sferturi de cana faina

3 sferturi de pahar de ulei

Piper

Marar

Sare

Patrunjel

Cum se prepara:

Ciupercile se spala, se curata si se taie marunt. Se pun la fiert in apa cu sare.

Pe ochiul mic de la aragaz, acoperit cu o tabla, se face un sos alb din ulei, faina si zeama de la ciuperci.

Mai intai se pune faina, apoi zeama, si , la sfarsit, uleiul. Se toarna sosul peste ciuperci. Se adauga sare si piper.

Se lasa sa dea impreuna cateva clocote. Se amesteca in continu, ca sa nu se prinda de fundul vasului.

Cand este gata, se adauga marar pe deasupra si se serveste cat mai calda cu mamaliga.