close

Macrou cu legume la cuptor – o combinatie savuroasa si sanatoasa

Macrou cu legume la cuptor – o combinatie savuroasa si sanatoasa

Reteta de peste la cuptor. Macrou cu legume la cuptor. Pestele trebuie sa faca parte din meniul dumneavoastra. Daca totusi nu sunteti amator de peste, incercati aceasta reteta si veti deveni.

INGREDIENTE: 1 macrou; 5 cartofi mari; 70 gr de morcovi pitici; 2 lingurite de condimente pentru peste; -1/2 lingurita de cimbru; 1/2 lingurita de oregano; 150 ml de maioneza; 100 gr de cascaval; sare si piper negru macinat; 2 linguri de ulei.

MOD DE PREPARARE: Curatati cartofii de coaja, ii spalati si ii taiati, cu un cutit decorativ sau cu unul simplu, bucati cu grosimea de cel mult 2 mm. Puneti cartofii si morcovii in tigaie, adaugati ulei si prajiti legumele la foc mare timp de 3-5 minute, amestecand continuu, pana se formeaza crusta aurie.
Dati cascavalul prin razatoare. Curatati macroul de intestine si il spalati bine sub robinet, apoi il uscati cu un prosop de hartie, in interior si la exterior. Luati o bucata de staniol si asezati legumele din tigaie intr-un strat uniform.

Puneti pestele pe patul de legume. Presarati legumele si pestele cu sare, condimente si ierburi aromatice. Adaugati maioneza sau smantana fermentata. Umpleti macroul cu putin cascaval, apoi presarati legumele.Transferati macroul cu legume in staniol sau pe hartia de copt, il acoperiti cu folie de aluminiu (hartie de copt) si coaceti totul timp de 25 de minute la temperatura de 200°C. Apoi indepartati capacul de staniol si coaceti pestele cu legume inca 25 de minute. Asezati macroul impreuna cu folia din aluminiu pe platoul de servire.