close

Macaroane cu branza la cuptor, un deliciu foarte usor de facut

Macaroane cu branza la cuptor, un deliciu foarte usor de facut

Ingrediente:

-4 ouă

-2-3 cuburi de unt

-6-8 linguri smantană

-400 g macaroane (sau alte paste)

-200 g branză de vacă dulce

-un plic de zahăr vanilat (optional)

-200 g branză telemea sărată

Mod de preparare

Fierbem macaroanele conform indicatiilor de pe pachet. După ce sunt fierte, le trecem rapid
printr-un jet de apă rece si le lasam la scurs intr-o strecurătoare. Intr-un bol se sfaramă branza dulce, telemeaua se dă pe răzătoarea mare. Batem ouăle ca pentru ombletă si se amestecă cu branza pregătită in bol, cu zahărul vanilat si smantana.

Compozitia se toarnă peste macaroane si se omogenizează bine compozitia.

Ungem o tavă cu unt, turnam compozitia de macaroane, putem rade si putină telemea deasupra macaroanelor din tavă, si se bagă la copt in cuptorul incins circa 20-25 de minute la foc potrivit, pană se rumeneste usor deasupra. Se pot servi simple sau pudrate cu zahăr, ca desert sau fel principal.

Tags : Macaroane cu branza la cuptorun deliciu foarte usor de facut