close
4-2

INGREDIENTE:

60g creveti mici fierti
2 linguri de tarhon
1 lingura de ulei de masline, plus extra
1 ou mare batut
2 linguri de lapte
faina
500g aluat de foietaj taiat pe jumatate
1kg lup de mare intreg, filetat
salata verde
SALSA VERDE:

1 legatura mica de busuioc
1 legatura mica de menta
1 legatura mica de patrunjel
2 catei de usturoi
6 castraveciori murati
2 linguri de capere, fara suc
5 linguri de file de ansoa
5 linguri de ulei de masline
1 lingura de otet de vin rosu

MOD DE PREPARARE:

1.Preincalzeste cuptorul la 220 de grade C. Combina crevetii, tarhonul si uleiul de masline intr-un bol mic si asezoneaza. Amesteca oul cu laptele intr-un alt bol si lasa-le deoparte.
2.Pune faina pe o suprafata de lucru si ruleaza jumatate din aluatul pentru foietaj intr-o forma de paralelipiped de 5mm grosime si cu 10 cm mai lung decat fileurile de peste. Pune aluatul intr-o oala unsa cu ulei.
3.Pune unul dintre fileuri cu pielea in jos pe aluat, lasand putin spatiu la un capat pentru forma de coada. Cu o lingura pune mixul de creveti si tarhon peste peste, apoi pune si celalalt file deasupra. Cu o pensula, unge marginile aluatului cu oul batut cu lapte.
4.Ruleaza cealalta jumatate de aluat la fel ca pe cealalta si acopera pestele, presand marginile cu grija. Cu un cutit ascutit, deseneaza solzii si forma pestelui.
5.Dupa ce ai sculptat pestele, unge-l cu restul de ou si baga-l la cuptor pentru 15 minute. Micsoreaza temperatura la 160 de grade C si gateste-l inca 20 de minute, pana cand aluatul devine auriu iar pestele este gatit.
6.Intre timp, prepara salsa verde. Toaca verdeata in centrul unui tocator. Adauga usturoiul, castraveciorii, caperele si ansoa si continua sa le toci marunt, amestecandu-le. Pune-le intr-un bol, adauga ulei de masline si otet si aseoneaza bine.
7.Transfera pestele pe un platou si serveste-l in felii impreuna cu salsa verde si salata.