close
Lasagna din cartofi

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Lasagna din cartofi.

Lista de ingrediente:

-250 grame branza de vaci;

-sare, piper, dupa gust;

-500 grame carne tocata de vita;

-3 catei de usturoi;

-250 mililitri sos de rosii;

-75 grame parmezan;

-1 kilogram cartofi;

-un praf de nucsoara;

-o lingura de ulei;

-o ceapa;

-rozmarin, dupa gust;

-rosii;

-150 grame mozzarella.

Citeste si: Wow, cat de gustoasa este! Iata o reteta de placinta bulgareasca cu branza sarata:

Cum se prepara:

1. Cartofii se fierb, apoi ii pisam, punem praful de nucsoara, branza si sarea.

2. Se prajeste carnea tocata, apoi punem ceapa, piperul, usturoiul si rozmarinul.

Citeste si: O reteta de Lasagna cu carne super gustoasa!

3. Adaugam sosul de rosii si rosiile tocate.

4. Luam o tava de copt si punem compozitia de carnea tocata, apoi parmezanul ras il imprastiem uniform peste tot, urmand sa punem un strat de piure, iar in final unul de mozzarella rasa.

5. Se baga la cuptor la tempeartura de 190 de grade pentru jumatate de ora.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Wow, cat de gustoasa este! Iata o reteta de placinta bulgareasca cu branza sarata:

Lista de ingrediente pentru placinta:

-300 grame branza sarata;

-500 grame foietaj;

-150 grame unt topi;

-4 oua.

Lista de ingrediente pentru sos:

-2 oua;

-200 grame smantana 15% grasime/lapte batut.

Citeste si: Placinta Cu Gris

Cum se prepara:

1. Foietajul nu trebuie sa fie congelat.

2. Se imparte in cateva parti, apoi intindem fiecare parte cu ajutorul placintarului pana o sa devin aproape transparenta.

3. Combinam ouale cu branza rasa.

4. Se pune umplututra pe fiecare bucata de aluat pe care am uns-o cu unt, apoi rulam.

Citeste si: Iata o reteta de placinta cu carne pe care o poti prepara in fiecare zi din saptamana:

5. Luam o tava si asezam rulourile pe care le ungem din nou cu unt.

Prepararea sosului:

6. Se amesteca ouale si smantana.

7. Punem compozitia rezultata intr-o tava si strecuram, astfel incat sosul sa patrunda peste tot.

8. Se baga la cuptor pentru 30-35 de minute la temperatura de 180 de grade Celsius.

Tags : bucataria romaneascalasagna din cartofi