close

La mine acasa, aceste pateuri nu apuca sa se raceasca – Dispar foarte repede din farfurie. Uite cu ce le-am facut

La mine acasa, aceste pateuri nu apuca sa se raceasca – Dispar foarte repede din farfurie. Uite cu ce le-am facut

Ingrediente:

Pentru aluat:

850-900 gr faina
450-500 gr iaurt
2-3 linguri zahar
putina sare
100 gr unt topit
2 oua
9-10 gr drojdie uscata
ulei (pentru prajit)
Pentru umplutura:
Varianta 1: piure de cartofi + ceapa prajita + piper si sare
Varianta 2: varza calita + 2 linguri suc de rosii + condimente

Mod de preparare:

Aluat:
Incalzeste putin iaurtul si amesteca-l cu ouale, untul, zaharul, sarea si drojdia. Dupa ce ai omogenizat, incorporeaza treptat faina si framanta aluatul. Va fi mai moale. Ruleaza-l sub forma de minge, unge-l cu putin ulei si pune-l intr-un bol, apoi acopera-l si lasa-l intr-un loc caldut.
Dupa 30 de minute imparte-l in mai multe bucatele. Intinde fiecare bucatica pe masa unsa cu putin ulei.

„Asamblare”:
Pune cate 1-2 linguri din umplutura in mijlocul fiecarei bucatele de aluat, apoi sigileaza marginile. Prajeste-le in ulei incins si scoate-le pe niste prosopele absorbante de bucatarie.

Citeste si reteta de Cartofi evantai cu bacon crocant
Nu stii ce sa mai gatesti? Incearca reteta simpla de cartofi evantai cu bacon crocant, care te va cuceri de la prima degustare.

Ingrediente:

1 kg cartofi
40 g unt, topit
smantana, dupa gust
200 g bacon, bucatele
rozmarin, dupa gust
sare
piper
Mod de preparare – Cartofi evantai cu bacon crocant:

Preincalzesti cuptorul la 200 °C. Speli bine cartofii si ii crestezi felii subtiri, apoi ii dai prin unt. Ii asezi intr-o tava tapetata si ii condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Dai la cuptor aproximativ 40 de minute.

Rumenesti baconul intr-o tigaie 2-3 minute sau pana devine cat de crocant il preferi. Servesti cartofii cu smantana, bacon si rozmarin.