close

Iubesti dulciurile? Iti prezentam o reteta super rapida si delicioasa de tort care nu necesita coacere

Iubesti dulciurile? Iti prezentam o reteta super rapida si delicioasa de tort care nu necesita coacere

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Tort fara coacere.

Lista de ingrediente:

-900 mililitri lapte;

-200 grame zahar;

-3 linguri amidon din porumb (sau 2 de amidon de cartof);

-50-200 grame unt;

-500-600 grame biscuiti;

-2 oua;

-150 grame fulgi de cocos;

-10 grame zahar vanilat.

Lista de ingrediente pentru glazura:

-1 ciocolata neagra;

sau

-20 grame unt;

-3 linguri de zahar;

-50 mililitri lapte;

-3 linguri cacao.

Citeste si: Incearca acest tort fara coacere care o sa te cucereasca de la prima inghititura, tort „gingasie”

Cum se prepara:

1. Trebuie sa avem niste biscuiti cu gust de vanilie, ciocolata sau clasici.

2. Trebuie sa fie proaspeti, fara sa aiba gust de grasime si faina.

Prepararea cremei:

3. Zaharul se imparte in 2.

4. Luam o cratita cu maner si punem prima parte de zahar impreuna cu laptele, urmand sa il punem la foc mediu.

5. Se amesteca pe parcurs.

6. Laptele nu trebuie sa dea in fiert, ci doar sa fie infierbantat bine.

7. Luam un recipient si punem restul de zahar, apoi punem oale si mixam.

8. Se adauga amidonul si se mixeaza iarasi pana se incheaga.

9. Se pune cam 300 de mililitri de lapte din cratita, apoi se amesteca foarte bine.

10. Compozitia rezultata se toarna treptat peste cea din cratita si se amesteca continuu.

11. Se pune din nou la foc puternic, urmand sa amestecam continuu cu ajutorul unui tel.

Citeste si: Cel mai gustos tort FARA COACERE!! imi lasa gura apa doar cand scriu articolul!

12. Trebuie sa avem o compozitie groasa.

13. Se pune zaharul vanilat si se amesteca din nou.

14. Oala se ia de pe argaz in momentul in care au inceput sa apara bule.

15. Se adauga fulgii de cocos si se amesteca.

16. Se adauga, dupa gust, si unt..intre 50-200 grame.

17. Se ia forma pentru tort si se toarta un strat de crema, nu gros, apoi punem biscuitii si din nou crema pana nu o sa mai avem nici biscuiti, nici crema.

18. Ultimul strat trebuie sa fie de crema.

19. Bagam tortul la rece pentru minim 60 de minute.

20. Deasupra se pun fulgi de cocos sau ciocolata rasa.

21. Luam o cratita in care amestecam cacaoa si zaharul, apoi punem untul si laptele, urmand sa punem compozitia pe aragaz pana se incheaga bine ciocolata.

22. Tortul se scoate de la rece si se pune glazura, apoi se baga din nou la rece.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascatort fara coacere