close

Iti prezentam o reteta super usoara de aripioare de pui la cuptor

Iti prezentam o reteta super usoara de aripioare de pui la cuptor

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Aripioare de pui.

Lista de ingrediente:

-jumatate pahat maioneza/smantana fermentata;

-sare, piper, condimente, dupa gust;

-un kilogram aripioare de pui;

-100 grame kerchup/pasta de rosii.

Citeste si: Cartofi noi si aripioare rumenite

Cum se prepara:

1. Se combina maioneza cu ketchup-ul.

2. Carnea se spala, apoi se usuca si se pune piper si sare peste ea.

Citeste si: Aripioare de pui! mananci si nu te mai saturi! cele mai gustoase aripioare pe care le-ai mancat!

3. Se pune ketchup-ul cu maioneza peste, apoi se amesteca si se lasa asa pentru jumatate de ora.

4. Luam o tava si punem folie de staniol, apoi se baga la cuptor la temperatura de 180 de grade pentrtu 30-40 de minute.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Cartofi noi si aripioare rumenite

INGREDIENTE:

1kg aripioare de pui
1kg cartofi noi
1 capatana usturoi
1 crenguta cimbru verde
2 linguri ulei de masline
1 ceasca supa de pui
sare
piper

MOD DE PREPARARE:

Se curata si se spala carnea si cartofii.
Se feliaza cartofii si aripioarele se usuca cu un servetel.
Se piseaza usturoiul, apoi se condimenteaza si se toarna peste cartofi si aripioare. Se imbraca bine in acest amestec mai ales aripioarele.
Se pun intr-o tava termorezistenta, se toarna supa, se presara cimbrul tocat si se lasa la cuptor 45 de minute, pana se auresc aripioarele si cartofii sunt patrunsi.

BONUS:

Aripioare de pui! mananci si nu te mai saturi! cele mai gustoase aripioare pe care le-ai mancat!

Ai nevoie de:

ciocănele de pui și/sau aripioare
sos de soia (dulce)
chili/piper/sare
miere
o căpățână de usturoi

Cum se face?

Se zdrobește tot usturoiul, se amestecă ingredientele până se obține un amestec numai pentru marinat. Se lasă ciocănelele în el timp de câteva ore, la frigider.

Apoi, într-o tigaie încinsă, se prăjesc ciocănelele. Se adaugă și amestecul pentru marinat.

Tags : aripioare de puibucataria romaneasca