close

Iti prezentam o reteta inedita de sarmale

Iti prezentam o reteta inedita de sarmale

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Sarmale.

Lista de ingrediente:

-un kilogram carne de porc;

-130 grame smantana;

-un litru jumate apa;

-sare si piper, dupa gust;

-trei kilograme varza;

-150 grame untura;

-30 grame pasta de rosii;

-doua cepe.

Citeste si: Iata cum poti sa prepari mai repede foile pentru sarmale:

Cum se prepara:

1. Varza se pune la fiert, apoi se desfac frunzele.

2. Ceapa se marunteste, apoi se prajeste in untura.

3. Carne se taie in felii subtiri, apoi se bate si se condimenteaza cu piper si sare.

Citeste si: Sarmale de post ca la Salaj – O reteta de mult uitata – Sarmale cu pasat si calbas

4. Pe frunzele de varza punem carnea, apoi o lingurita de ceapa si se ruleaza.

5. Pe forma de copt asezam la funful acesteia frunze de varza intregi, apoi punem sarmalele si adaugam apa fiarta si sarata.

6. Se pune pasta de rosii si smantana, apoi se baga la cuptor pentru 30-40 de minute la temperatura de 160 grade.

7. Se pune verdeaza si usturoiu maruntit.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Iata cum poti sa prepari mai repede foile pentru sarmale:

1. Trebuie sa alegem o varza cu foi mari si subtiri.

Citeste si: Sarmale de post ca la Salaj – O reteta de mult uitata – Sarmale cu pasat si calbas

2. Se spala si se scot frunzele batrane.

3. Se pune varza in cuptorul cu microunde pentru 12 minute.

4. Dupa se scoate si se apasa un pic foile, apoi se spala cu un jet de apa rece si se scot frunzele.

5. Varza se pune cu cotorul in jos si se scot frunzele.

Citeste si: Sarmale de post facute dupa regulile bunicii

6. Se taie tulpinile groase.

7. Se pune umplutura si se prepara.

Tags : bucataria romaneascasarmale