close

Iti prezentam o reteta de aluat dospit pe care il prepari in doar 5 minute

Iti prezentam o reteta de aluat dospit pe care il prepari in doar 5 minute

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Aluat dospit.

Lista de ingrediente:

-750 grame faina;

-jumatate lingurita sare;

-un pliculet drojdie uscata;

-500 mililitri lapte;

-2 linguri zahar;

-2 linguri ulei de floarea-soarelui.

Citeste si: Mici sfaturi in prepararea aluatului pentru pizza + o reteta super simpla

Cum se prepara:

1. Luam un bol in care punem drojdia si 4 pahare de faina.

2. Laptele se toarna treptat.

3. Se pune uleiul, zaharul si sarea, apoi se amesteca.

Citeste si: Orice bucatareasa ar trebui sa prepare acest aluat nedospit pentru pateuri. Se face foarte usor si o sa ramaneti uimite de gustul inedit

4. Ultimul pahar de faina se pune treptat in compozitie.

5. Aluatul se pune intr-o punga de plastic, apoi se baga la rece pentru circa 2 ore.

6. Poate sa fie tinut mai mult la rece, chiar si o noapte.

7. Ultima oara cand l-am folosit am preparat niste pateuri cu magiun si mi-au iesit cam 60 de pateuri mici.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : aluat dospitbucataria romaneasca