Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Aluat dospit.
Lista de ingrediente:
-750 grame faina;
-jumatate lingurita sare;
-un pliculet drojdie uscata;
-500 mililitri lapte;
-2 linguri zahar;
-2 linguri ulei de floarea-soarelui.
Citeste si: Mici sfaturi in prepararea aluatului pentru pizza + o reteta super simpla
Cum se prepara:
1. Luam un bol in care punem drojdia si 4 pahare de faina.
2. Laptele se toarna treptat.
3. Se pune uleiul, zaharul si sarea, apoi se amesteca.
4. Ultimul pahar de faina se pune treptat in compozitie.
5. Aluatul se pune intr-o punga de plastic, apoi se baga la rece pentru circa 2 ore.
6. Poate sa fie tinut mai mult la rece, chiar si o noapte.
7. Ultima oara cand l-am folosit am preparat niste pateuri cu magiun si mi-au iesit cam 60 de pateuri mici.
Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!