close

Iti prezentam o prajitura de ciocolata care nu necesita coacere si care face senzatie ori de cate ori o prepar

Iti prezentam o prajitura de ciocolata care nu necesita coacere si care face senzatie ori de cate ori o prepar

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Prajitura de ciocolata.

Lista de ingrediente:

-220 grame ciocolata amaruie;

-doua linguri unt;

-220 grame biscuiti digestivi;

-160 mililitri smantana dulce pentru frisca.

Lista de ingrediente pentru glazura:

-80 mililitri smantana dulce pentru frisca;

-110 grame ciocolata amaruie;

-o lingura unt.

Citeste si: Dureaza numai 15 minute sa o prepari si e fara coacere. Prajitura asta, la cat de buna e, o visezi si noaptea

Cum se prepara:

1. Luam o forma si o ungem cu unt.

2. Biscuitii se rup, apoi se pun intr-un vas adanc.

3. Luam o craticioara si punem untul la topit, apoi punem smantana si lasam sa ajunga in punctul de clocotire.

4. Se pune ciocolata si se amesteca pana se topeste.

5. Se amesteca bucatelele de biscuiti cu ciocolaa, apoi se amesteca si se pune in forma gata pregatita.

Citeste si: Tort delicios de ciocolata cu biscuiti, fara coacere si gata cat ai bate din palme

6. Luam o lingura si uniformizam totul, apoi se baga la congelator pentru 180 de minute.

Prepararea glazurii:

7. Luam o cratita si punem smantana, apoi untul.

8. Se pune pe aragaz si se lasa sa ajunga in punctul de clocotire.

9. Se mesteca cu ciocolata rupta si se amesteca.

10. Se scoate tortul de la rece si se toarna glazura uniform.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Dureaza numai 15 minute sa o prepari si e fara coacere. Prajitura asta, la cat de buna e, o visezi si noaptea

Ingrediente:

500 g piscoturi

400 g coacaze

250 ml smantana pentru frisca (cat mai grasa posibil)

250 g mascarpone (la temperatura camerei)

3 linguri de zahar

2 fiole esenta de vanilie

1 fiola esenta de lamaie

350 ml limonada (zeama de la o lamaie + 3 lingurite de zahar vanilat+ 280 ml apa calduta)

Mod de preparare:

Una dintre cele mai iubite si mai usor de facut prajituri din lume are si o varianta… mai de vara, ca sa ii spunem asa.

Cu un gust dulce acrisor perfect echilibrat, tiramisu de coacaze este desertul racoros si extrem de gustos care te scoate din incurcatura atunci cadn vrei sa pregatesti un desert perfect intr-un timp foarte scurt.

Intr-un bol mediu, pune coacazele, toarna o lingura de zahar peste si zdrobeste-le usor.

Bate smantana, restul de zahar si vanilia cu un mixer pana obtii o spuma tare si omogena. Adauga mascarpone, treptat si amesteca, crescand incet viteza, pana la omogenizare (Nu bate prea mult timp, risti sa se taie).

Incorporeaza, incet, cu miscari largi si cu ajutorul unei spatule, coacazele. (Nu le pune pe toate; pastreaza cateva coacaze si sirop lasat de ele pentru a decora la final).

Stoarce lamaia, combin-o cu zaharul vanilat si esenta de lamaie si dilueaza cu apa calduta.

Inmoaie piscoturile, pe rand, in limonada si pune-le pe fundul tavii. Pune jumatate din crema obtinuta peste ele, apoi inca un strat de piscoturi inmuiate in limonada.

Intinde si restul de crema deasupra si decoreaza cu coacazele in suc propriu pastrate mai devreme.

Se da la rece intre 20 de minute si 3 ore.

Tags : fara coacere. bucataria romaneascaprajitura de ciocolata