close

Iti prezentam o crema de caramel perfecta pentru prajituri si torturi

Iti prezentam o crema de caramel perfecta pentru prajituri si torturi

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Crema de caramel.

Lista de ingrediente:

-600 mililitri lapte cu grasime mare;

-350 grame unt moale;

-un praf de sare;

-300 grame zahar;

-4 linguri faina;

-1 plic zahar vanilat.

Citeste si: Desert de gris cu ciocolata si caramel, o delicatesa!

Cum se prepara:

1. intr-o cratita punem 2-3 linguri de apa si 150 de grame de zahar, apoi se pune sa se topeasca, amestecand neintrerupt, urmand sa lasam la fiert pana capata o culoarea maronie.

2. Se pune zaharul care a ramas, apoi punem treptat laptele si amestecam neintrerupt.

Citeste si: Desert prajitura cu spuma de ness si caramel

3. Cateva linguri de lapte le amestecam cu faina, apoi o adaugam in compozitia de pe aragaz, uramnd sa lasam crema la fiert la foc minim pana o sa se ingroase.

4. Se amesteca continuu.

5. Mixam timp de 3-4 minute untul, apoi il punem treptat in compozitie.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Desert de gris cu ciocolata si caramel, o delicatesa!

Lista de ingrediente:

-750 mililitri lapte;

-180 grame zahar;

-1 pastaie de vanilie;

-150 grame gris fin;

-3 oua;

-100 grame ciocolata neagra taiata bucati;

-2 linguri apa.

Citeste si: Iata un super desert cu biscuiti speculoos si branza mascarpone

Cum se prepara:

1. Luam o cratita in care punem 80 grame de zahar, apoi o dam la foc potrivit, urmand sa adaugam apa si sa amestecam iute.

2. Se ia cratita de pe aragaz cand o sa avem o culoare aurie.

3. Pastaia, 100 grame zahar si laptele se pun la fiert pana ajung in punctul de fierbere, apoi se pune treptat grisul si amestecam neintrerupt.

4. Compozitia se lasa pentru 6 minute la fiert la foc minim.

5. Se ia de pe foc si se imparte in doua vase.

6. In primul punem ciocolata si amestecam pana se topeste.

Citeste si: Un desert super usor si rapid, tortul „Medovik”

7. Se incalzeste cuptorul la 180 grade.

8. Ouale si bat si se impart in cantitati egale, urmand sa le punem in cele doua compozitii.

9. Se amesteca iute pana la inchegare.

10. Compozitia alba o punem in forma peste caramel, apoi se toarna crema de ciocolata.

11. Prajitura se coace la bain-marie. (trebuiesa puneti apa clocotita intr-o tava, apoi punem tava cu prajitura peste.

12. Trebuie sa stea 30-35 de minute.

BONUS:

Desert prajitura cu spuma de ness si caramel

INGREDIENTE:

Blat:

6 oua

180 g zahar

100 g faina

1 lingurita praf de copt

3 linguri ulei

3 linguri apa rece

Crema de vanilie:

500 ml lapte

5 galbenusuri

5 linguri faina

5 linguri zahar

200 g unt (82 % grasime)

3 pliculete zahar vanilat

Spuma de ness si caramel:

5 albusuri

8 linguri zahar

3 lingurite ness

ciocolata rasa pentru decor

Blat: mixam albusurile bine cu un praf de sare, adaugam treptat cate o lingurita de zahar, galbenusurile, apa rece, uleiul si faina amestecata cu praful de copt cernute.

Tapetam o tava 35/25 cm cu hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor pentru 25 de min (faceti testul scobitorii).

Crema de vanilie: punem laptele la fiert, frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam faina si laptele fierbinte in fir subtire. Punem din nou pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Mixam untul spuma cu zaharul vanilat si adaugam treptat din crema racita.

Punem crema de vanilie peste blat si dam la rece pana facem spuma de ness.

Spuma de ness: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat 4 linguri de zahar, nessul si mixam pana se topeste zaharul.(cel putin 10 min).

Intre timp punem la caramelizat restul de 4 linguri de zahar si turnam cu mare atentie peste spuma amestecand continuu cu mixerul.

Scoatem prajitura de la rece si punem spuma de ness peste ea.Decoram cu ciocolata rasa si dam din nou la rece

Tags : bucataria romaneascacrema de caramel