close

Invata sa faci „Spaniola” – cea mai buna prajitura cu miere si nuca

Invata sa faci „Spaniola” – cea mai buna prajitura cu miere si nuca

Spaniola este prajitura copilariei mele. Nu e scumpa, se face usor si este foarte buna. I se poate da si aspect de tort.

Ingrediente pentru foi:

– 500 g faina

– 1 ou

– 60 g unt

– 150 g zahar

– 2 linguri cu varf de miere

– 1 lingurita amoniac stins in lapte

– 3 linguri de lapte rece

Ingrediente pentru crema de nuci:

– 1 cana de lapte (250 ml)

– 1 pachet de unt

– 250 g zahar

– 1 farfurie (adanca, de ciorba) plina cu varf de nuca macinata

– vanilie

Introdu aici adresa de mail si aboneaza-te la noutati

Preparare foi:

Se pun intr-o cratita untul, mierea, zaharul, amoniacul, oul si laptele rece, se amesteca bine si se dau in clocot. Se da la o parte de pe foc si se adauga faina in compozitia fierbinte de mai sus. Se amesteca repede si bine. Aluatul rezultat se imparte in 4 bile. Fiecare bila se intinde direct pe dosul tavii de aragaz unsa si tapetata cu faina, cat se poate de subtire si se coace la foc potrivit. Se coc foarte repede. Atentie sa nu le ardeti.

Preparare crema:

Laptele, nuca, zaharul se fierb pana se ingroasa, amestecand din cand in cand. Se adauga vanilia. Cand se raceste se amesteca cu un pachet de unt pana crema devine spumoasa.

Se asambleaza foile cu crema intre ele si se decoreaza dupa gust, cu glazura de ciocolata. La noi asa se pregatea. Se servea taiata in romburi sau patrate; e mult mai buna a doua zi. Dar se pot face mai multe foi, mai mici si rotunde, obtinandu-se un tort foarte gustos, imbracat in frisca.