close

Am incercat sa fac clatite cu branza de vaci! de atunci numai asa le fac!

3

INGREDIENTE:

Făină – 250 g
Brânză de vaci – 250 g
Ouă – 3 bucăţi
Ulei – 5 linguri
Lapte – 300 ml
Zahăr – 4 linguri
Vanilie – 1 plic
Praf de copt – 10 g
Sare – o priză
MOD DE PREPARARE:

1. Mixați ouăle cu zahăr, sare şi vanilie.

2. Adăugați brânza de vaci, amestecați bine cu mixerul până la o compoziție omogenă, lichidă.

3. Separat cerneți făina şi praful de copt.

4. Amestecați făina cu jumătate din cantitatea de ou. Trebuie să obțineți un aluat dens.

5. Adăugați laptele şi cealaltă cantitate de ouă. Amestecați până obțineți un aluat lichid, omogen specific pentru clătite.

6. Adăugați uleiul, din nou amestecați.

7. Turnați primul polonic de aluat, distribuiți-l uniform pe tigaie. Dacă pe suprafață au apărut bule atunci aluatul este preparat corect. Prăjiți clătitele pe ambele părți până se rumenesc frumos.

8. Ungeți clătitele calde cu unt sau serviți-le cu dulceață sau miere.