close

Incearca si tu aceasta reteta usoara si delicioasa de halva si o sa o iubesti de la prima inghitura

Incearca si tu aceasta reteta usoara si delicioasa de halva si o sa o iubesti de la prima inghitura

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Halva.

Lista de ingrediente:

-320 grame faina;

-200 grame zahar;

-160 mililitri ulei;

-500 grame seminte de floarea-soarelui (decojite);

-25 grame cacao;

-125 mililitri apa.

Citeste si: Cum se prepara in casa cea mai buna halva – are putina ingrediente si e gata in doar cateva minute

Cum se prepara:

1. Semintele de floarea-soarelui se pun la rumenit, apoi se baga in masina de tocat.

2. Luam o tigaie (fara ulei) si rumenim faina pana o aiba o culoarea aurie.

3. Semintele se amesteca cu faina.

4. Se pune pe aragaz o cratita cu apa si cu zaharul.

5. Se lasa pe aragaz timp de 10 minute dupa ce da in clocot (o sa se ingroase putin).

Citeste si: Galuste De Aur. Un Desert Delicios!

6. Cu ajutorul blenderului se amesteca siropul cu semintele, apoi se toarna uleiul, urmand sa amestecam pana la inchegare.

7. La final se pune cacaoa si se amesteca astfel incat sa avem o compozitie dungata.

8. Luam o forma pentru cuptor pe care o tapetam cu hartie de copt, apoi turnam compozitia in ea.

9. Forma se acopera cu un capac, apoi se pune o greutate.

10. Halvaua se baga la rece pentru 5 ore.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascahalva