close

Incearca cea mai DELICIOASA prajitura cu MERE!!

2

INGREDIENTE:

pentru aluat:

Unt – 125 g
Ouă – 3 bucăţi
Zahăr – 125 g
Făină – 200 g
Sare – o priză
Zahăr vanilat – 1 plic
Praf de copt – 3 lingurițe
Frișcă – 3 linguri
Mere – 600 g
Suc de lămâie – 50 ml
Deasemenea:

Smântână – 200 g
Ouă – 2 bucăţi
Zahăr – 75 g
Zahăr pudră – 1 lingură
MOD DE PREPARARE:

1. Încingeți cuptorul la 175°C.

2. Amestecați untul topit, zahărul, sarea şi zahărul vanilat.

3. Adăugați în această compoziție câte un ou, amestecați bine de fiecare dată.

4. Cerneți făina împreună cu praful de copt.

5. Încorporați în câteva porții făina şi frișca în compoziția de ouă. Amestecați până obțineți un aluat omogen.

6. Ungeți tava de copt cu unt. Turnați aluatul, distribuiți-l uniform.

7. Curățați merele de coajă, înlăturați mijlocul cu seminţe şi tăiați-le felii. Stropiți-le cu suc de lămâie.

8. Aranjați feliile de mere pe aluat, pasându-le ușor în el. Daţi tava la cuptor pe 12 minute.

9. Între timp amestecați smântâna, ouăle şi zahărul până la o compoziție omogenă. După 12 minute scoateți tava din cuptor şi turnați acest amestec peste mere. Coaceți prăjitura încă 50 de minute.

10. Scoateți prăjitura gata din cuptor, lăsați-o puţin să se răcească, presarăți-o cu zahăr pudră şi serviți-o cu plăcere.