close

Incearca acest parizer de casa si iti garantam ca nu o sa le mai consumi pe cele din comert!

Incearca acest parizer de casa si iti garantam ca nu o sa le mai consumi pe cele din comert!

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Parizer de casa.

Lista de ingrediente:

-jumatate lingurita oregano;

-o lingurita jumate de sare;

-jumatate lingurita de piper macinat;

-30 mililitri suc de sfecla rosie;

-500 grame piept de pui;

-un catel de usturoi;

-200 mililitri smantana 20%;

-2 albusuri de ou.

Citeste si: Mezelurile din comert sunt o istorie! Incearca aceasta reteta de sunca care se face foarte usor si este super gustoasa

Cum se prepara:

1. Pieptul de pui se spala, apoi se usuca.

2. Cu ajutorul unui cutit ascutit se taie cubulete, avand grija sa indepartam toate pieliutele.

3. Usturoiul se curata.

4. In recipientul de la blender se pune usturoiul si carnea, apoi se pasam pana o sa avem o compozitie inchegata.

5. Se pune smantana si se continua pasarea la viteza redusa, urmand sa marim viteza cand smantana s-a incorporat bine.

6. Se pun albusurile si se mixeaza pana la inchegare.

7. Dupa ce s-a inchegat bine se pune oregano, sucul de sfecla, sarea si piperul (sucul sa fie preparat in casa).

Cum se prepara sucul de sfecla:

Sfecla se rade pe ochii mici ai razatoarei, urmand sa stoarcem sucul cu ajutorul unui tifon.

8. Dupa ce am pus sucul de sfecla in compozitie se mai mixeaza o data.

9. Carnea trebuie sa fie omogena si roz.

Citeste si: Ingredientele de evitat din mezeluri: sub ce denumiri se ascund si ce rol au

10. Pe blatul de lucru se intinde o folie de aluminiu, urmand sa punem pe ea compozitia si sa o impachetam ca pe o bomboana, apoi se rasucesc capetele.

11. Pentru a avea o compozitie uniform este indicat sa puneti peste un strat de folie de plastic.

12. Acest procedeu o sa va ajute sa manipulati mai bine compozitia.

13. Parizerul se pune in doua pungi de plastic, astfel incat sa nu iasa.

14. Punem pe foc o cratita cu apa si o lasam sa fiarba.

15. In momentul in care a dat in clocot punem parizerul, apoi acoperim cu un capac.

16. Se lasa jumatate de ora, insa trebuie sa intoarcem parizerul pe cealalta parte cam de 4 ori, astfel coloarea o sa se raspandeasca peste tot.

17. Dupa ce le-am scos din apa le lasam la racit.

18. Le invelim cu alta folie de aluminiu/pungi de plastic, apoi le depozitam la rece.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascaparizer de casa