close

Ieftin, rapid si simplu! Asa se prepara aceasta reteta de paine de casa

Ieftin, rapid si simplu! Asa se prepara aceasta reteta de paine de casa

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Paine de casa.

Lista de ingrediente:

-320 mililitri apa calda;

-20 grame drojdie proaspata;

-500 grame faina;

-1 lingura de sare.

Citeste si: Cea mai buna reteta de PAINE a Sandei Marin!

Cum se prepara:

1. Se pun toate ingredientele in vasul robotului de bucatarie, urmand sa mixam aluatul.

2. Dupa ce l-am mixat il punem intr-un bol, apoi il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca pentru 1,5 ore.

3. Aluatul se apleteaza putin pentru a il degaza.

Citeste si: Painea aceasta o pregatea mereu bunica, se face foarte usor

4. Luam o oala pe care o tapetam cu hartie, urmand sa punem aluatul in ea.

5. Se acopera din nou cu un prosop si se lasa asa pentru jumatate de ora.

6. Aluatul se cresteaza la suprafata, apoi asezam un capat si bagam tava la cuptor pentru 40 de minute la temperatura de 240 de grade.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascapaine de casa