close

Iata un super desert cu biscuiti speculoos si branza mascarpone

Iata un super desert cu biscuiti speculoos si branza mascarpone

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Desert cu biscuti si branza mascarpone.

Lista de ingrediente pentru blat:

-100 grame unt topit;

-250 grame speculoos (biscuiti belgieni).

Lista de ingrediente pentru umplutura:

-25 grame unt;

-500 grame mascarpone;

-100 grame zahar;

-100 grame ciocolata laba;

-200 grame crema tartinabila speculoos;

-500 mililitri frisca de 35%.

Lista de ingrediente pentru decor:

-3-4 linguri crema tartinabila speculoos.

Citeste si: Cea mai simpla si buna crema pentru tort. Nu ai cum sa dai gres cu reteta asta – Crema de lapte din 3 ingrediente

Cum se prepara:

1. Luam o tava pe care punem foaie de copt.

2. Biscuitii se farama, apoi se pune untul topit si se amesteca.

3. Rezultatul se pune in forma, insa in strat subtire, urmand sa uniformizam.

4. Se baga la rece.

Prepararea umpluturii:

5. Luam un recipient in care punem ciocolata, apoi crema speculoos si untul, urmand sa bagam totul la cuptorul cu microunde.

6. Trebuie sa se topeasca ciocolata, apoi se amesteca si se lasa la racit.

7. Branza mascarpone se bate la viteza mica cu zaharul si frisca, apoi viteza o ridicam treptat.

Citeste si: Un desert super usor si rapid, tortul „Medovik”

8. Trebuie sa avem o crema tare.

9. Crema se imparte egal in 3 vase.

10. In primul recipient punem 2/3 din ciocolata alba si amestecam.

11. Se pune peste blatul din tava.

12. In al doilea recipient punem ciocolata ramasa si amestecam, apoi punem crema peste cea din tava si uniformizam.

13. In cel de-al treilea recipient nu adaugam nimic, il punem asa peste cel din tava si uniformizam.

14. Se baga la rece pentru o noapte.

15. Se scoate foaie de copt si se pune pe un platou.

16. Crema speculoos se topeste in cuptor so se decoreaza deasupra.

17. Tortul de taie dupa preferinte.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascaprajitura cu biscuiti speculoosprajitura cu branza mascarpone