close

Iata un desert care o sa te faca sa te lingi pe degete: jeleu de lapte cu banane

Iata un desert care o sa te faca sa te lingi pe degete: jeleu de lapte cu banane

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Jeleu de lapte cu banane.

Lista de ingrediente:

-o banana;

-doua linguri zahar;

-ciocolata neagra pentru decorat;

-750 mililitri lapte;

-30 grame gelatina;

-o lingurita zahar vanilat.

Citeste si: Prajitura cu banane si branza de vaci

Cum se prepara:

1. Punem in robotul pentru bucatarie lapte, apoi zaharul vanilat si zaharul tos.

2. Luam o banana si o taiem in bucati micute, apoi punem si banana in blender.

Citeste si: Iata o rulada super delicioasa cu banane si ciocolata

3. Gelatina se pune la hidratat in apa, apoi o punem in compozitia cu lapte cu ajutorul unei strecuratoare.

4. Se amesteca din nou.

5. Luam niste recipiente micute si punem compozitia inele, apoi punem ciocolata rasa deasupra si se baga la rece pentru circa 120 de minute.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Prajitura cu banane si branza de vaci

Lista de ingrediente:

-20 grame gelatina;

-250 grame smantana;

-doua linguri zahar vanilat;

-doua banane;

-un pahar jumate de lapte;

-400 grame branza de vaci;

-un pahar de zahar;

-50 grame ciocolata.

Citeste si: Aceasta reteta de aluat este perfecta pentru orice prajitura pe care vrei sa o prepari

Cum se prepara:

1. Punem in lapte rece gelatina pentru a se hidratata.

2. Se pune pe aragaz si se amesteca pana cand o sa se topeasca total, insa nu trebuie sa ajunga in punctul de clocotire.

3. Se pune in compozitia zaharul vanilat si zaharul tos, apoi se amesteca.

4. Punem intr-o strecuratoare branza de vaci si se pune in blender.

5. Smantana se mixeaza la putere potrivita, apoi se pune compozitia de gelatina si branza de vaci, urmand sa amestecam.

Citeste si: Prajitura pufoasa din aluat foietaj si crema de vanilie – un desert cremos si nemaipomenit de gustos

6. Punem la bain-marie ciocolata pentru a se topi, apoi se imparte compozita de branza cu gelatina in doua indentice, urmand ca intr-o compozitie sa punem ciocolata topita si sa amestecam.

7. Luam o forma de copt si punem compozitia de branza fara ciocolata, apoi o bagam la rece pentru jumatate de ora.

8. Se taie o banana, apoi in momentul in care compozitia de la rece a inceput sa se inchege punem banana taiata pe jumatate pe lungime.

9. Se pune cealalta compozitie de branza cu ciocolata si se baga la rece pentru 6-8 ore.

10. Se scoate de la rece si se pun deasupra felii de banane si se poare pune si ciocolata rasa.

Tags : bucataria romaneascajeleu cu bananejeleu de lapte