close

Iata secretul pentru a nu ti se mai lipii aluatul de clatite

Iata secretul pentru a nu ti se mai lipii aluatul de clatite

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam Cum sa nu se mai lipeasca aluatul pentru clatite.

O lista de ingrediente corecta:

-250 grame faina;

-2 linguri zahar;

-o jumatate lingurita sare;

Citeste si: Clatite de post foarte gustoase

-500 mililitri lapte;

-3 oua;

-250 mililitri apa minerala.

Pentru a nu se lipii de suprafata tavii este important sa adaugati la intrediente si 6 linguri de amidon.

Citeste si: Incearca si tu aceasta reteta super usoara si gustoasa de clatite cu branza de vaci

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Clatite de post foarte gustoase

Lista de ingrediente:

-1 cana faina;

-50 mililitri ulei;

-1 praf de sare;

-1 cana apa minerala;

-1 lingura de zahar (optional);

-1 lingura zahar vanilat.

Citeste si: Ai preparat pana acum clatite din cartofi? Iata reteta aici:

Cum se prepara:

1. Luam un bol si punem zaahrul vanilat, sarea, zaharul si faina, urmand sa amestecam si sa punem uleiul si apa minerala.

2. Se amesteca cu ajutorul unui tel.

Citeste si: Aceste clatite cu gris o sa te dea pe spate imediat prin gustul si simplitatea lor

3. Preparam clatitele intr-o tigaie speciala pe care am incins-o.

4. Se pot umple cu gem, fructe sau miere.

BONUS:

Incearca si tu aceasta reteta super usoara si gustoasa de clatite cu branza de vaci

Lista de ingrediente pentru aluat:

-2 oua;

-1 lingura ulei;

-un praf de sare;

-125 grame faina;

-250 grame lapte;

-1 lingurita zahar vanilat.

Lista de ingrediente pentru umplutura:

-50 grame zahar;

-5 linguri smantana;

-2 galbenusuri;

-50 grame unt;

-150 grame crema de branza + 100 grame branza de vaci;

-75 grame stafide;

-3 albususri.

Lista de ingrediente pentru crema:

-1 galbenusi;

-125 grame lapte;

-1 lingurita zahar.

Lista de ingrediente pentru decor:

-jumatate lingurita scortisoara;

-2 linguri zahar.

Citeste si: Daca va plac clatitele, trebuie sa incercati si aceasta reteta

Cum se prepara:

1. Toate ingredientele necesare aluatului se amesteca, apoi se lasa compozitia pentru jumatate de ora sa se linisteasca.

Prepararea umpluturii:

2. Se amesteca bine ingredientele necesare pentru a nu exista riscul sa se formeze cocoloase.

3. Clatitele se coc, apoi se umple cu umplutura, urmand sa le modelam ca pe niste rulouri.

Citeste si: Incearca acest aluat, iar clatitele tale o sa iasa unele divine

4. Fiecare rulou se taie pe mijloc.

5. Se asaza pe o tava, apoi se toarna crema peste ele.

6. Se baga la cuptor la 180 grade Celsius pentru 30-35 de minute.

7. Deasupra se pune scortisoara si zahar.

Tags : bucataria romaneascaclatite