close

Iata salata pe care o sa o prepari ori de cate ori vrei, salata „Flori de mac”

Iata salata pe care o sa o prepari ori de cate ori vrei, salata „Flori de mac”

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Salata.

Lista de ingrediente:

-o cutie ciuperci marinate;

-o ceapa verde;

-100-150 grame maioneza;

-300 grame piept de pui;

-trei rosii;

-100 grame cascaval;

-sare.

Lista de ingrediente pentru decor:

-2-3 masline fara samburi;

-o lingurita seminte de mac;

-trei rosii;

-marar.

Citeste si: Prepara si tu aceasta salata de pui perfecta pentru perioada sarbatorilor

Cum se prepara:

1. Pieptul se pui se la fiert intr-o cratita cu un pic de apa si sare, apoi se lasa la racit si se marunteste.

2. Ciupercile se taiem felii.

3. Rosiile se spala si se taie bucatele.

4. Ceapa verde se marunteste.

Citeste si: Iata o reteta care o iti cucereasca imediat familia, salata „Maci rosii”

5. Cascavalul se rade.

6. Salata se asaza in urmatorul fel: carne, maioneza, ciuperci, ceaoa verde, maioneza, rosii, maioneza, urmand ca in final sa punem cascavalul ras.

7. Deasupra se pun felii de rosi asezate in forma de flori.

8. In centru punem masline, iar din fire de marar formam tulpini.

9. Se baga la rece pentru cateva ore.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Prepara si tu aceasta salata de pui perfecta pentru perioada sarbatorilor

Lista de ingrediente:

-150 grame cascaval tare;

-un morcov;

-100 grame porumb conservat;

-300 grame piept de pui;

-patru oua;

-un kiwi;

-trei linguri maioneza/smantana/iaurt.

Citeste si: Iubesti sfecla? Iata o reteta de salata care te va da pe spate

Cum se prepara:

1. Pieptul de pui si morcovul de fierb.

2. Ouale se pun la fiert pentru 7-9 minute.

3. Cascavalul se rade pe ochii mici ai razatoarei.

4. Morcovul se rade pe ochii mici ai razatoarei.

5. Ouale se rad pe ochii mici ai razatoarei.

Citeste si: Iata o reteta care o iti cucereasca imediat familia, salata „Maci rosii”

6. Luam o farfurie si punem un inel de bucatarie in interiorul ei.

7. Se pune un strat de oua pe langa inel, apoi punem un strat de maioneza, apoi vine un strat de carne maruntita si din nou unu de maioneza.

8. Morcovul constituie ultimul strat.

9. Se pune cascaval deasupra si maioneza din belsug.

10. Kiwi se taie felii si se decoreaza salata cu ele, apoi punem porumb conservat.

Tags : bucataria romaneascasalata