close

Iata reteta perfecta pentru aluatul de clatite

Iata reteta perfecta pentru aluatul de clatite

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Aluat pentru clatite.

Lista de ingrediente:

-250 mililitri apa carbogazoasa;

-trei linguri ulei;

-trei linguri zahar;

-300 grame faina;

-500 mililitri lapte;

-doua oua;

-un praf de sare.

Citeste si: Acest aluat este perfect pentru orice preparat de patiserie doriti. Trebuie sa il incercati neaparat!

Cum se prepara:

1. Se mixeaza sarea, ouale si zaharul.

2. Se pune laptele caldut, apoi uleiul si apa la temperatura camerei.

3. Se pune faina cernuta.

Citeste si: Reteta bunicii de prajitura cu umplutura de mere. Aluatul este fraged. Reteta mai jos

4. Se amesteca pentru a nu exista riscul sa se formeze cocoloase.

5. Se lasa sa se linisteasca pentru un sfert de ora.

6. Se pune tigaia pe aragaz, apoi se unge cu ulei si se pun clatitele.

7. Se pun unele peste altele, apoi se consuma alaturi de miere, smantana sau dulceata.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Acest aluat este perfect pentru orice preparat de patiserie doriti. Trebuie sa il incercati neaparat!

Lista de ingrediente:

-200 grame unt de minim 82% grasime;

-cinci grame sare;

-250 grame faina;

-160 grame apa foarte rece.

Citeste si: Coltunasi de casa dintr-un aluat deosebit

Cum se prepara:

1. Se amesteca in robotul de bucatarie untul taiat in cubulete mici, faina si sarea.

2. Se mixeaza la viteza potrivita pentru 1-2 minute.

3. Se pune apa si se lasa la mixat pentru inca 1-2 minute, apoi modelam o minge.

4. Peste blatul de lucru presaram faina, apoi intindem aluatul cu ajutorul unui placintar si ii dam o forma dreptunghiulara.

Citeste si: Iata o reteta super simpla si usoara de aluat pentru o pizza italiana

5. Se impacheteaza in 3, astfel incat sa avem un patrat si realizam o rotire de 1/4, trebuie sa avem tivul in partea dreapta.

6. Se intinde din nou, apoi se pliaza iar si roteste.

7. Se repeta procedura inca de minim cinci ori.

8. Se impacheteaza in folie alimentara si se baga la rece pentru jumatate de ora, apoi poate sa fie folosit.

Tags : aluat pentru clatitebucataria romaneasca