close

Iata o reteta pe care sigur nu ai incercat-o pana acum, snitel din carne tocata:

Iata o reteta pe care sigur nu ai incercat-o pana acum, snitel din carne tocata:

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Snitel din carne tocata.

Lista de ingrediente:

-cinci linguri faina;

-un praf de piper;

-sase linguri ulei;

-500 grame carne tocata;

-o lingurita sare;

-trei oua.

Citeste si: Cum faci cele mai fragede snitele de pui

Cum se prepara:

1. Carnea o punem intr-un bol, apoi adaugam piper si sare, urmand sa amestecam.

2. Luam un alt bol si punem ouale batute impreuna cu un praf de sare.

3. Din carnea tocata se formeaza niste mingiute cat un ou, insa umezim mainile pentru a nu se lipi.

Citeste si: Am mancat ieri pentru prima data asa ceva si m-a cucerit total reteta – Snitele de varza

4. Faina o punem pe o farfurie adanca, apoi din mingiutele pe care le-am format realizam niste lipii de jumatate de centimetru grosime, urmand sa trecem fiecare bucata de carne prin faina.

5. Se trece prin ou, apoi se prajeste sub capac.

6. Se pun pe un servetel pentru a se absorbi surplusul de ulei.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Cum faci cele mai fragede snitele de pui

Ingrediente:

1 kg piept de pui
2-3 cani pesmet
2 oua batute
1 canita ulei
piper
sare
Mod de preparare:

Bate ouale cu putina sare si piper. Dezoseaza pieptul de pui, spala-l si apoi sterge-l usor cu niste prosoape absorbante de bucatarie. Astfel indepartezi excesul de apa. Taie carnea pentru a obtine niste snitele mai mici.Bate-o pe fiecare cu ciocanelul de bucatarie si potriveste-o cu sare si piper. Incinge uleiul. Trece fiecare bucatica de carne prin pesmet, apoi prin ou, iar pesmet si pune-o la prajit.

Citeste si reteta de supa de cartofi cu paine prajita si usturoi
Ingrediente:

5 lingurite ulei de masline
2 cepe
5 catei de usturoi
3 cartofi mari albi
2 ramuri de rozmarin
8 felii de paine
1 l supa de legume
sare
Mod de preparare:

Spalam, curatam si taiem in cuburi nu prea mici cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cu putina sare vreme de 10 minute. Curatam si taiem ceapa marunt. O punem la calit in ulei incins. Cand s-a inmuiat, adaugam usturoiul zdrobit si o ramura de rozmarin. Scurgem cartofii si ii punem peste ceapa si usturoi. Peste ele turanam supa de legume calda. Dam in clocot si lasam sa fiarba 20 de minute la foc foarte mic. In acest timp, incingem cuptorul. Taiem painea si o ungem cu ulei de masline, o frecam cu usturoi si rozmarin si o punem la copt timp de 10 minute. Dupa ce toate ingredientele sunt fierte, supa se transfera intr-un blender si se mixeaza pana cand obtinem o pasta omogena. Dupa ce s-a obtinut consistenta dorita, supa se pune in boluri si se serveste cu painea prajita.

Tags : bucataria romaneascasnitel din carne tocata