close

Iata o reteta nemaipomenita de negresa care o sa te cucereasca imediat prin gustul si simplitatea ei

Iata o reteta nemaipomenita de negresa care o sa te cucereasca imediat prin gustul si simplitatea ei

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Negresa.

Lista de ingrediente:

-150 grame zahar;

-sase linguri gem de prune;

-patru linguri pudra de cacao;

-300 grame faina;

-100 grame nuci macinate;

-cinci mililitri eseta de vanilie;

-300 mililitri apa minerala;

-150 mililitri ulei de floarea-soarelui;

-cinci linguri gem de visine;

-un plic de praf de copt;

-50 grame stafide;

-50 grame fulgi de cocos;

-coaja unei lamai.

Citeste si: Prajitura Negresa – Desert facut numai din doua ingrediente

Cum se prepara:

1. Se combina zaharul, apa minerala si uleiul de floarea-soarelui.

2. Se amesteca praful de copt, cu pudra de cacao si faina, apoi se pune in amestecul lichid si amestecam neintrerupt pentru a nu exista riscul sa se formeze cocoloase.

3. Se pune gemul de visine, gemul de prune si stafidele, apoi se amesteca pentru 2-3 minute.

4. Se ameste nucile macinate, coaja de lamaie, fulgii de cocos si esenta de vanilie, apoi se amesteca cu o ustensila din lemn.

Citeste si: O reteta super usoara si gustoasa de negresa cu ciocolata si mascarpone

5. Luam o tava si punem foaie de copt sau o ungem cu ulei, apoi punem aluatul si il bagam la cuptor pentru 35-40 de minute la temperatura potrivita.

6. Se face testul scobitoarei.

7. Se lasa la racit, apoi se taie.

8. Se poate decora cu glazura de ciocolata sau zahar pudra.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Prajitura Negresa – Desert facut numai din doua ingrediente

Prajitura Negresa este una din deliciile dupa care suntem topiti cu totii. Uita de retetele complicate, de moduri de preparare simandicoase. Aceasta prajitura se poate prepara usor, in doar 5 minute, cu doar 2 ingrediente.

Cele doua ingrediente suficiente pentru a face negresa sunt amestecul de praf de negresa, pe care il gasesti in supermarketuri si piure de dovleac. Piureul de dovleac se face din dovleacul copt, care se paseaza cu ajutorul unui blender sau cu o banala furculita.

Amesteca praful de negresa cu piure-ul de dovleac (o cana de piure e suficienta la un plic de praf de negresa). Puneti aluatul in tava si lasati-l la cuptor pana vedeti ca se rumeneste.Cum faci o negresa de post?
Ingrediente Negresa de post: 1 cana zahar, 1 cana apa, 1/2 cana ulei, 4 linguri cu gem sau dulceata, 3 linguri cacao, o mana de nuci pisate (merge si cocos daca nu aveti nuci), o lingurita rasa de praf de copt (praful de copt poate fi inlocuit cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie), 2 cani faina si stafide (sau mere, prune, caise uscate).

Pentru glazura:

6 linguri zahar pudra
2 linguri cacao
2 linguri ulei
2 linguri si jumatate de apa clocotita
Mod de preparare Negresa de post:

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o “crema”. Aceasta se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Pe deasupra se poate presara nuca sau o glazura de ciocolata. Pentru aceasta, zaharul se amesteca cu cacao. Se adauga uleiul si se mai amesteca pana devine omogen. Se pune apa clocotita si se toarna peste prajitura. E de preferat sa se taie cand s-a racit.

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o “crema”. Aceasta se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute. Pe deasupra se poate presara nuca sau o glazura de ciocolata. Pentru aceasta, zaharul se amesteca cu cacao. Se adauga uleiul si se mai amesteca pana devine omogen. Se pune apa clocotita si se toarna peste prajitura. E de preferat sa se taie cand s-a racit.

Tags : bucataria romaneascanegresa