close

Iata o reteta nemaipomenita de carnati de casa

Iata o reteta nemaipomenita de carnati de casa

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Carnati de casa.

Lista de ingrediente:

-700-800 grame piept de pui;

-3-4 oua;

-3-4 linguri amidon;

-boabe de piper negru;

-condimente dupa gust;

-un kilogram muschi de porc;

-200 grame slanina;

-sase catei de usturoi;

-o lingurita jumate de sare;

-boabe de ienibahar.

Citeste si: O reteta inedita de carnati de casa pe care trebuie sa o prepari neaparat!

Cum se prepara:

1. Slanina si carnea se taie in bucatele mici.

2. Ouale se mixeaza cu boabele de piper pisate, condimentele, sarea si usturoiul pisat.

3. Punem in compozitia de oua mixate amidonul, insa treptat, apoi amestecam.

4. Punem carnea in bolul cu oua mixate, urmand sa amestecam.

5. Pe blatul de lucru punem folie de staniol, apoi punem o portie de carne cu ajutorul unei linguri.

Citeste si: Invata sa prepari si tu cei mai gustosi carnati de casa, este foarte usor

6. Formam un carnati din carne.

7. Se ruleaza strans si se da o forma cilindrica, apoi legam capetele.

8. Se repeta procedura si cu restul de carne.

9. Luam o tava si punem carnatii, apoi ii bagam la cuptor pentru 60 de minute la temperatura de 180-200 de grade Celsius.

10. Acest timp difera de cuptorul pe care il aveti.

11. Se scot din tava si se lasa la racit, apoi se scoate folia de staniol si se taie in felii.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

O reteta inedita de carnati de casa pe care trebuie sa o prepari neaparat!

Lista de ingrediente:

-1,5 kilograme carne de vita;

-o lingura cimbru uscat;

-o lingura ardei iute de cayenne;

-sare gema;

-intestine de porc;

-3 kilograme carne de porc;

-trei capatani de usturoi;

-doua linguri boia;

-o lingurita piper;

-jumatate lingurita de piper verde.

Citeste si: Invata sa prepari si tu cei mai gustosi carnati de casa, este foarte usor

Cum se prepara:

1. Intestinele se curata si se spala.

2. Punem intr-un bol 300 mililiri apa si o lingura de sare.

3. Carnea de vita si de porc se taie in bucati, apoi se pun intr-o oala.

4. Se toaca in masina de tocat.

5. Cand am tocat punem in compozitie un praf de sare, usturoiul si piper, apoi punem sare cu un pic de apa.

6. Se pun si restul componentelor.

Citeste si: Cum se prajesc corect carnatii de casa?

7. Se framanta bine si se lasa asa pana ziua urmatoare.

8. Intestinele se umple cu carne, apoi punem in capatul de masina de tocat tubul pentru umplerea carnatilor.

9. Intestinul se trage pe acel tub pana ajunge la capat.

10. Se face un nod, apoi umplem cu carnea.

11. Atentie sa nu se puna nici multa carne, dar nici prea putina.

12. Se pot praji, fierbe sau coace, dupa cum doriti.

13. Daca ii bagati la cuptor se baga la temperatura maxima de 80 de grade.

Tags : bucataria romaneascacarnati de casa