close

Iata o reteta de slanina pe care sigur nu ai incercat-o pana acum

Iata o reteta de slanina pe care sigur nu ai incercat-o pana acum

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Slanina.

Lista de ingrediente:

-un kilogram slanina;

-708 boabe piper negru;

-6-7 catei de usturoi;

-un litru apa;

-5-6 frunze de dafin;

-7-8 linguri de sare;

-5-6 boabe de ienibahar.

Citeste si: Aceasta este pe departe cea mai buna slanina afumata pe care am mancat-o!

Cum se prepara:

Prepararea saramurii:

1. Luam o oala si punem apa, apoi o dam la fiert, urmand sa punem sare si sa amestecam pana cand se topeste.

2. Se lasa sa ajunga in punctul de clocotire, apoi se ia si se lasa la racit pana ajunge la temperatura de 30-40 de grade.

3. Usturoiul se taie felii.

Citeste si: O reteta inedita de slanina de casa pe care trebuie sa o incerci neaparat!

4. Frunzele de davin se rup in cateva bucati.

5. Pe slanina se realizeaza niste taieturi in care asezam usturoiul. apoi punem in borcan frunzele de dafin si slanina.

6. Se pune ienibaharul si piperul si se pune saramura, apoi se inchide si se lasa pentru 1-2 zile intr-un loc ferit de lumina soarelui.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Aceasta este pe departe cea mai buna slanina afumata pe care am mancat-o!

Lista de ingrediente:

-doua capatani de usturoi;

-un kilogram slanina cu straturi de carne;

-trei linguri piper macinat.

Lista de ingrediente pentru saramura:

-cinci prune uscate;

-200 grame sare;

-un litru apa;

-coji de ceapa;

-doua foi de dafin;

-doua linguri de zahar.

Citeste si: Slanina preparata dupa o reteta de milioane

Cum se prepara:

1. Luam o oala si combinam toate ingredientele pentru saramura, apoi o punem pe aragaz si se lasa sa ajunga in punctul de clocotire.

2. Slanina se spala, apoi se usuca si se taie in doua bucati.

3. Punem slanina in saramura, apoi se pune pe foc potrivit pentru 25 de minute.

4. Se ia de pe foc si se lasa la racit pana ziua urmatoare.

Citeste si: O reteta inedita de slanina de casa pe care trebuie sa o incerci neaparat!

5. Usturoiul se curata, apoi se piseaza cu piperul.

6. Se scoate slanina si se usuca, apoi o frecam cu usturoi.

7. Se impacheteaza in folie de plastic si se baga la rece pentru sapte zile.

8. In cazul in care vrem sa o patram mai mult timp, se baga la congelator.

Tags : bucataria romaneascaslanina