close

Iata o reteta de chiftelute care o sa te cucereasca imediat!

Iata o reteta de chiftelute care o sa te cucereasca imediat!

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Chiftele.

Lista de ingrediente:

-150 grame paine alba uscata;

-2-3 oua;

-500 grame carne tocata;

-doua cepe;

-sare, piper, dupa gust.

Lista de ingrediente pentru sos:

-doua lingurite faina;

-100 mililitri apa/supa de carne;

-200 grame smantana;

-sare, dupa gust.

Citeste si: Iata cum sa prepari chiftele mult mai usor:

Cum se prepara:

1. Punem painea in apa/lapte, apoi se stoarce un pic.

2. Carnea se toaca in masina impreuna cu ceapa si painea inmuiata.

3. Se mixeaza ouale si se pun in carne, apoi punem piper si sare si framantam.

Citeste si: O reteta super simplu de chiftele cu usturoi si verdeata. O sa te cucereasca imediat prin gustul inedit!

4. Se bate compozitia de cateva ori pe masa, apoi de formeaza viitoarele chiftele si se dam prin faina, urmand sa le prajim si sa le punem intr-un ceaun mic.

Prepararea sosului:

5. Se amesteca supa de carna/apa, faina, smantana si sarea.

6. Se pune sosul peste chiftele si se pun la innabusit pentru cinci minute.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Iata cum sa prepari chiftele mult mai usor:

Lista de ingrediente:

-o ceapa;

-patru oua;

-sare si piper;

-250 grame carne tocata;

-oo felie de paine;

-o lingrua de ulei;

-patrunjel.

Citeste si: Aceasta este cea mai rapida si gustoasa reteta de chiftele pe care am preparat-o pana acum

Cum se prepara:

1. Ceapa se marunteste si se prajeste in ulei.

2. Se amesteca oul, paine inmuiata in apa, piperul, carnea tocata, ceapa prajita si sarea.

Citeste si: Vrei sa ii surprinzi pe cei dragi cu ceva inedit? Iata o reteta de chiftele cu dovlecei si pui:

3. Se formeaza chiftelele, apoi se pun pe o tava pe care am pus foaie de copt.

4. Se face o gaura in centru si se ppune un ou, apoi se pune deasupra sare, verdeata maruntita si piper.

5. Se baga la cuptor pentru 25 de minute la temperatura de 200 de grade.

Tags : bucataria romaneascachiftele