close

Iata o reteta care o iti cucereasca imediat familia, salata „Maci rosii”

Iata o reteta care o iti cucereasca imediat familia, salata „Maci rosii”

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Salata „Maci rosii”.

Lista de ingrediente:

-o cutie ciuperci champignon marinate;

-cateva fire de ceapa verde;

-100-150 grame maioneza;

-300 grame piept de pui;

-trei rosii;

-100 grame cascaval tare;

-sare, dupa gust.

Lista de ingrediente pentru decor:

-2-3 masline fara samburi;

-o lingurita seminte de mac;

-trei rosii medii;

-cateva fire de marar.

Citeste si: Iata cum se prepara salata „Cole slaw” de la KFC

Cum se prepara:

1. Pieptul de pui se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare, apoi se rupe in bucatele mici sau il taiem.

2. Ciupercile se taie felii.

3. Rosiile se taie cuburi.

4. Ceapa verde se toaca.

Citeste si: Iata o salata de varza cu castraveti pe care o sa iubesti de la prima inghititura!

5. Cascavalul se rade pe ochii mici ai razatoarei.

6. Salata se aranjeaza in straturi: piept de pui, apoi maioneza, apoi ciuperci, apoi ceapa verde, apoi din nou maioneza, rosii si iar maioneza.

7. Se pune deasupra cascaval ras.

8. Din rosii se fac niste flori, maslinele reprezinta mijlocul florii, iar firele de marar sunt tulpinile.

9. Se poate pune, la dorinta, seminte de mac.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Iata cum se prepara salata „Cole slaw” de la KFC

Lista de ingrediente:

-un mar verde;

-un morcov;

-jumatate de lamaie;

-zahar;

-1/4 varza;

-doua tulpini de telina;

-trei linguri de maioneza;

-sare.

Citeste si: Iata o salata de varza cu castraveti pe care o sa iubesti de la prima inghititura!

Cum se prepara:

1. Se spala ingrediente.

2. Se curata telina, iar frunzele se pastreaza.

3. Telina se taie pai.

4. Se toaca frunzele de telina.

5. Morcovul se curata si se taie in pai subtire.

Citeste si: De cand pregatesc salata asa, zau ca nu imi mai trebuie alta reteta. Pana si mofturosii din casa o adora

6. Varza se toaca.

7. Marul se decojeste si se scot semintele, apoi se taie in pai subtire.

8. Se pun toate intr-un bol.

9. Se pune sarea, sucul de la lamaie si zaharul, apoi amestecam.

10. Se pune maioneza si se amesteca.

Tags : bucataria romaneascasalata "maci rosii"