close

Iata o prajitura pe care o poti prepara in orice sfarsit de saptamana

Iata o prajitura pe care o poti prepara in orice sfarsit de saptamana

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Prajitura.

Lista de ingrediente:

-un ou;

-o lingurita praf de copt;

-150 grame unt;

-125 grame smantana;

-un pahar jumate de faina;

-doua linguri zahar;

-patru banane;

-100 grame zahar brun;

-un praf de sare.

Citeste si: Prajitura cu fructe de padure

Cum se prepara:

1. Faina se cerne, apoi se combina cu praful de copt, smantana, 100 grame unt moale, doua linguri zahar, sarea si oul.

2. Se framanta, apoi se da o forma de minge si se impacheteaza in folie de plastic, apoi se baga la rece pentru jumatate de ora.

3. Untul care a ramas se topeste si se pune peste zaharul brun, apoi se amesteca fara intrerupere pana se topeste total.

4. Se pune caramela obtinuta in forma pe care urmeaza sa o folosim.

Citeste si: Iti prezentam o prajitura de ciocolata care nu necesita coacere si care face senzatie ori de cate ori o prepar

5. Bananele se curata, apoi se taie pe jumatate si se pune in forma.

6. Se scoate de la rece aluatul si se intinde intr-un strat care corespunde formei, apoi il punem peste blat.

7. Se pliaza marginile catre interior.

8. Se baga la cuptor pentru 35-40 de minute la temperatura de 200 de grade.

9. Se rastoarna peste o farfurie.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Prajitura cu fructe de padure

Lista de ingrediente:

-250 grame zahar pudra;

-350 grame faina;

-150 mililitri lapte;

-un kilogram fructe de padure;

-patru oua;

-opt linguri ulei;

-un pachetel praf de copt;

-coaja rasa de la o lamaie.

Citeste si: Iata o reteta inedita de prajitura in trei straturi:

Cum se prepara:

1. Se mixeaza zaharul pudra cu ouale, apoi punem uleiul treptat si se pune praful de copt combinat cu faina, coaja rasa de lamaie si laptele.

2. Se amesteca si se pune compozitia intr-o tava pe care am uns-o cu ulei.

Citeste si: Prajitura cu mere care nu are aluat

3. Se pun peste frcutele fara samburi, apoi se baga la cuptor pana o sa se rumeneasca, la o temperatura potrivita.

4. Se pudreaza cu zahar vanilat.

Tags : bucataria romaneascaprajitura cu banane