close

Iata o prajitura care o sa te uimeasca imediat, Sharlotka cu banane

Iata o prajitura care o sa te uimeasca imediat, Sharlotka cu banane

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Sharlotka cu banane.

Lista de ingrediente:

-200-250 grame faina;

-o lingurita praf de copt;

-patru oua;

-200 grame zahar;

-trei banane.

Citeste si: Prajitura cu mere

Cum se prepara:

1. Se combina zaharul cu ouale, apoi se mixeaza la puterea cea mai mare.

2. Volumul trebuie sa se tripleze.

3. Punem faina cernuta combinata cu praful de copt, urmand sa mixam pana se incheaga si obtinem o compozitie elastic si groasa.

4. Se pune cuptorul la incalzit la temperatura de 180 de grade.

Citeste si: Amatorilor de prajituri – Am aici cea mai buna buna reteta de prajitura cu gutui

5. Bananele se taie in felii de 2-3 milimetri.

6. Luam o tava si o ungem cu ulei/unt, apoi punem jumatate din compozitie si uniformizam, urmand sa punem bananele, apoi punem ultimul strat de aluat.

7. Se baga la cuptor pentru jumatate de ora, fara sa deschidem usa.

8. Timpul difera de fiecare cuptor in parte.

9. Se scoate din cuptor in momentul in care o sa capete o crusta de culoare aurie.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Prajitura cu mere

Lista de ingrediente:

-patru oua;

-jumatate pahar de smantana grasa;

-trei linguri faina;

-600 grame mere dulci;

-cinci linguri de zahar;

-jumatate lingurita scortisoara macinata;

-jumatate lingurita de unt.

Citeste si: Vrei ceva dulce in perioada postului? Iti prezentam o prajitura cu mere si morcov super buna

Cum se prepara:

1. Merele se curata, apoi jumatate din cantitate se rade, iar cealalta jumatate de taie in cubulete.

2. Luam un bol si punem merele rase, zaharul, galbenusurile, smantana si scortisoara, apoi se amesteca cu o furculita, urmand sa punem faina si sa amesteca.

3. Punem cubuletele de mere.

Citeste si: Prajitura Cu Mere Si Biscuiti, Fara Coacere: Perfecta Pentru Post!

4. Albusurile se mixeaza, apoi cand au devenit albe se pun in compozitia de aluat.

5. Luam o forma de copt si o ungem cu unt, apoi punem aluatul.

6. Se baga la cuptor pentru 30-40 de minute la temperatura de 200 de grade Celsius.

Tags : bucataria romaneascasharlotka cu banane