close

Iata cum sa prepari chiftele mult mai usor:

Iata cum sa prepari chiftele mult mai usor:

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Chiftele.

Lista de ingrediente:

-o ceapa;

-patru oua;

-sare si piper;

-250 grame carne tocata;

-oo felie de paine;

-o lingrua de ulei;

-patrunjel.

Citeste si: Aceasta este cea mai rapida si gustoasa reteta de chiftele pe care am preparat-o pana acum

Cum se prepara:

1. Ceapa se marunteste si se prajeste in ulei.

2. Se amesteca oul, paine inmuiata in apa, piperul, carnea tocata, ceapa prajita si sarea.

Citeste si: Vrei sa ii surprinzi pe cei dragi cu ceva inedit? Iata o reteta de chiftele cu dovlecei si pui:

3. Se formeaza chiftelele, apoi se pun pe o tava pe care am pus foaie de copt.

4. Se face o gaura in centru si se ppune un ou, apoi se pune deasupra sare, verdeata maruntita si piper.

5. Se baga la cuptor pentru 25 de minute la temperatura de 200 de grade.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Aceasta este cea mai rapida si gustoasa reteta de chiftele pe care am preparat-o pana acum

Lista de ingrediente:

-20 de grame drojdie;

-o legatura de marar;

-300 mililitri zer;

-cinci catei de usturoi;

-500 grame faina;

-75 mililitri ulei de floarea-soarelui;

-o lingurita zahar;

-jumatate lingurita sare;

-o legatura de patrunjel.

Citeste si: O reteta de aluat pentru pateuri si gogosi gata in doar 15 minute

Cum se prepara:

1. Zerul se pune un pic la incalzit, apoi punem drojdia la dizolvat in acesta.

2. Punem zaharul si amestecam.

3. Luam un vas si punem faina cernuta, apoi punem peste compozitia cu zer.

4. Acoperim aluatul cu un capac, apoi il invelim in prosop si il lasam pentru 30-40 de minute intr-un loc calduros.

5. Se pune in aluat faina cernuta care a ramas, 50 mililitri de ulei si sarea.

6. Se framanta, apoi se pune un prosop si se lasa la dospit.

Citeste si: Vrei sa ii surprinzi pe cei dragi cu ceva inedit? Iata o reteta de chiftele cu dovlecei si pui:

7. Luam un vas micut si punem usturoiul pisat, verdeata maruntita si 25 mililitri ulei.

8. Se pun toate acestea in blender.

9. Cand aluatul s-a dublat in punem pe blatul de lucru, apoi il strangem si il rulam ca pe un salam.

10. Se taie in bucati, apoi se realizeaza forma pateurilor.

11. Bucatelele se spun unele langa altele intr-o forma rotunda.

12. Acoperim totul cu folie de plastic, apoi se lasa din nou la dospit pentru 60 de minute, urmand sa il bagam la cuptor pentru 30 de minute la temperatura de 210 grade Celsius.

Tags : bucataria romaneascachiftele