close

Iata cum sa prepari carne intr-un mod foarte gustos si usor

Iata cum sa prepari carne intr-un mod foarte gustos si usor

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Carne de pui.

Lista de ingrediente:

-un kilogram de sare;

-1,5-2 kilograme de pui intreg.

Citeste si: Carne de pui coapta in borcan, o delicatesa pe care trebuie sa o incerci neaparat!

Cum se prepara:

1. Luam o vas adanc si punem sarea in el.

2. Carnea se spala, apoi legam picioarele cu o ata alimentara.

3. Se pune carnea in sare, cu spatele in jos.

4. Se baga la cuptor la temperatura de 180 de grade pentru o ora.

5. Cat timp puiul este in cuptor, putem sa preparam garnitura preferata: orez, legume, cartofi, bulgur.

Citeste si: Carne de pui in sos de mustar cu ciuperci, o delicatesa care o sa te uimeasca imediat

7. Pentru a vedea daca carnea este gata trebuie sa intepam cu o furculita pulpa de lpui.

Daca o sa tasneasca o zeama transparenta, inseamna ca este gata carnea, daca este roz, inseamna ca mai trebuie sa o tineti cateva minute.

8. Se pune imediat pe un platou, cu picioarele in sus.

9. Garnitura aleasa se pune in jurul carnii.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Carne de pui coapta in borcan, o delicatesa pe care trebuie sa o incerci neaparat!

Lista de ingrediente:

-boabe de piper si ienibahar;

-o ceapa;

-un ardei gras;

-un borcan de trei litri si un capac metalic/folie de aluminiu;

-un pui de 1,5-2 kilograme;

-foi de dafin, dupa gust;

-o rosie;

-sare, dupa gust.

Citeste si: O reteta super simpla si gustoasa de carne de pui

Cum se prepara:

1. Carnea si legumele se taie in bucatele.

2. Legumele si carnea se pun in straturi in borcan, apoi se pun condimentele (primul strat il constituie carnea).

3. Se pune sare pe fiecare strat.

Citeste si: O reteta inedita de carne de pui. Nu o sa o mai prepari altfel niciodata!

4. Nu se pune niciun lichid in borcan.

5. Se pune un capac metalic dupa ce am terminat de asezat carnea si legumele, apoi punem borcanul la rece pe o tava sau un gratar.

6. Se poate pune folie de aluminiu pe tava.

7. Se aprinde cuptorul si se incalzeste la temperatura de 180 de grade, apoi bagam carnea cu legume pentru o ora.

Tags : bucataria romaneascacarne de pui