close

Iata ce poti sa prepari din niste cartofi rasi

Iata ce poti sa prepari din niste cartofi rasi

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Cartofi rasi.

Lista de ingrediente:

-2-3 catei de usturoi;

-un ardei iute;

-o lingura jumate de sare;

-600 grame cartofi;

-un litru de apa;

-50 mililitri ulei de floarea-soarelui;

-jumatate lingurita coriandru;

-amesteca de piper;

-o lingura de otet.

Citeste si: Cartofi la cuptor cu usturoi si unt

Cum se prepara:

1. Luam o craticioara si punem apa, apoi o punem pe aragaz si o lasam sa ajunga in punctul de clocotire, apoi punem otetul si sarea.

2. Cartofii se curata, apoi se rad pe ochiul destinat morcovului in stil coreean.

3. Se spala cu apa rece.

4. O parte din cartofi ii punem in sita, iar apoi in apa fierbinte cu tot cu sita, urmand sa ii lasam pentru patru minute.

Citeste si: O reteta inedita de cartofi la cuptor cu usturoi

5. Se scoate sita si se pune intr-un recipient cu apa rece pentru cateva minute, apoi se scoate si se scurg cartofii.

6. Se prepara la fel si restul de cartofi.

7. Usturoiul si ardeiul iute se maruntesc, apoi punem uleiul la incins.

8. Se combina uleiul fierbinte cu cartofii, usturoiul si ardeiul uite, apoi punem sare si amestecam.

9. Se pune un capac /folie de plastic peste cartofi, apoi se baga la rece pentru o ora.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

BONUS:

Cartofi la cuptor cu usturoi si unt

Lista de ingrediente:

-100 grame unt;

-70 grame cascaval;

-1/3 lingurita sare;

-un kilogram cartofi;

-doua linguri smantana;

-patru catei de usturoi;

-jumatate legatura patrunjel.

Citeste si: O reteta inedita de cartofi la cuptor cu usturoi

Cum se prepara:

1. Cartofii se curata si se pun la fiert impreuna cu jumatate lingurita de sare si apa.

2. Cascavalul se rade pe ochii mici ai razatoarei.

3. Patrunjelul se marunteste.

4. Usturoiul se combina cu patrunjelul maruntit, untul moale si cascavalul ras.

5. Se pune smantana si sare, apoi se amesteca.

Citeste si: O reteta de tortilla cu cartofi

6. Se scorge apa de la cartofi, apoi se lasa un pic sa se raceasca si ii taiem in jumatate pe lungime.

7. Luam o forma de copt si o ungem cu unt, apoi punem cartofii, iar peste turnam compozitia pregatita anterior.

8. Se baga la cuptor pentru 10-15 minute la temperatura de 220 de grade Celsius.

9. Trebuie sa se rumeneasca un pic.

10. Cartofii se mananca impreuna cu peste slab sau legume proaspete.

Tags : bucataria romaneascacartofi