close

Iata 3 salate cu piept de pui care o sa te surprinda prin gustul si simplitatea lor

Iata 3 salate cu piept de pui care o sa te surprinda prin gustul si simplitatea lor

Bine ati venit in Bucataria Romaneasca. Astazi va prezentam o reteta de Salata de pui.

1. Salata de prune uscate si piept de pui:

Lista de ingrediente:

-40 grame nuci;

-1-2 catei de usturoi;

-maioneza/smantana, dupa gust;

-200 grame piept de pui;

-70 grame prune uscate;

-verdeata, dupa gust;

-sare, dupa gust.

Citeste si: Salata „Poiana cu ciupercute” – Demna de a fi pusa pe orice masa de sarbatoare

Cum se prepara:

Se pune pieptul de pui la fiert, apoi se taie in cubulete.

Se pun prunele uscate in apa clocotita, apoi se lasa sa fiarba pentru 10 minute.

Se taie in fasii.

Nucile se maruntesc.

Verdeata si usturoiul se toaca marunt.

Se amesteca totul intr-un bol, apoi punem sare, maioneza si amestecam.

2. Salata „OH LA LA”:

Lista de ingrediente:

-200 grame cascaval tare;

-un mar acrisor;

-smantana, dupa gust;

-un piept de pui fiert;

-trei oua;

-maioneza, dupa gust;

-sare, dupa gust.

Cum se prepara:

Pieptul de pui se taie in cubulete.

Ouale se fierb.

Se separa de galbenusurile si albusuri, apoi se rad pe ochii mici ai razatoarei.

Marul se rade pe ochii mari ai razatoarei.

Cascavalul se rade pe ochii mici ai razatoarei.

Prepararea dressing-ului:

Smantana se amesteca cu maioneza, apoi se asaza intr-un bol in felul urmator: pieptul de pui, dressing, mar ras, dressing, cascaval ras, dressing, galbenus, albus, dressing.

Se baga la rece pentru cateva ore.

3. Salata „boierul bland”:

Lista de ingrediente:

-circa 300 grame piept de pui;

-circa 170 grame praf;

-circa 170 grame castravete murat;

-400 grame ciuperci Champignon;

-circa 250 grame castraveti medii;

-maioneza/smantana, dupa gust.

Citeste si: Vrei sa mananci ceva super gustos care nu iti afecteaza silueta? Iti prezentam o salata cu usturoi si morcov care o sa te uimeasca imediat

Cum se prepara:

Ciupercile se taie in felii si se pun la prajit in un pic de ulei.

Pieptul se fierbe in apa sarata, apoi se lasa la racit si se taie in bucatele.

Prazul se taie in semilune.

Castravetii se taie in fasii.

Se amesteca ingredientele si se pune maioneza.

Echipa Bucataria Romaneasca va ureaza Pofta Buna!

Tags : bucataria romaneascasalate cu piept de pui